Internacional

Torres esgota l'esperança

Premier.

Els pobres registres del davanter amb el Chelsea fan que cada vegada es dubti més del futur del jugador al club londinenc. El seu propi entrenador, Villas-Boas, comença a tirar la tovallola perquè veu que no reacciona

Els números canten per si sols: Torres acumula 24 partits consecutius sense marcar, i des de la seva arribada al Chelsea el gener de la temporada passada només ha estat capaç d'anotar 5 gols en 48 partits, aconseguint una ridícula mitjana de 0,104 gols per partit. El malefici de Torres amb el gol –que ja li ha costat no estar convocat amb la selecció espanyola després de més de cinc anys– està arribant a tal extrem, que cada vegada dona més a pensar que potser la millor solució perquè el davanter surti d'aquest malson és que abandoni la disciplina del Chelsea.

Un dels que estaria d'acord amb que Torres fes les maletes del conjunt londinenc per buscar millor sort és Alan Shearer, mític ex davanter del Newcastle, que fa pocs dies va donar la seva opinió sobre la situació del madrileny: “Torres té por de fallar. No sé si serà capaç de sortir d'aquesta ratxa”. Shearer també va comentar que “mai he conegut a cap altre davanter amb el seu talent que no hagi marcat en més de vint partits. Crec que si vol salvar la seva carrera ha de marxar del Chelsea”.

El propi entrenador de Torres al Chelsea, André Villas-Boas, també està preocupat amb el rendiment del seu davanter, i el dilluns en una ràdio portuguesa afirmava que “ Torres està perdut i sense confiança”. A part, el tècnic portuguès també va ressaltar que ell mateix havia fracassat en l'intent d'ajudar a ‘el niño' a superar la crisi de confiança per la que passa.

Tot i així, del que no es pot queixar Torres és de les oportunitats que li ha estat donant Villas-Boas, que fins ara sempre ha confiat amb el davanter tot i la seva nefasta ratxa golejadora. La marxa al gener de Didier Drogba per disputar la copa d'Àfrica suposava una ocasió immillorable perquè Torres deixés enrere la seva falta d'efectivitat, però no ho va aprofitar i sembla ser que a Villas-Boas se li està acabant la paciència. De moment, després del retorn de Drogba, Torres ha estat suplent en els dos últims partits que ha disputat el seu equip: no va jugar ni un segon en la derrota de la Champions contra el Nàpols (3-1), i només va disposar de 15 minuts en la victòria contra el Bolton (3-0) a la Premier.

No és el primer

Fernando Torres no és l'únic davanter que ha passat una mala ratxa golejadora al Chelsea. Com també va comentar dilluns Villas-Boas, “la situació de Torres ja l'hem viscut abans amb Xevtxenko i Kezman”.

Xevtxenko, fitxat del Milan l'estiu del 2006 va ser un miratge del fantàstic jugador que va ser al conjunt italià. L'ucraïnès –que va costar 45 milions d'euros– va patir lesions contínuament i mai es va acabar d'adaptar bé a la ciutat ni a l'equip, motius pels quals el Chelsea el va retornar al Milan en qualitat de cedit. Entre l'estiu del 2006 i el setembre del 2009, Xevtxenko va vestir la samarreta del Chelsea en 80 ocasions, anotant únicament 22 gols.

A la llista de davanters poc rentables, el Chelsea també hi pot afegir noms com els de Kezman (7 gols en 42 partits), Mutu (10 gols en 38 partits) o Anelka (59 gols en 190 partits), entre d'altres, que en un moment o altre tampoc van complir amb les expectatives i van acabar abandonant l'entitat.

Ara només falta saber si Torres allargarà gaire més la seva ratxa de 24 partits sense marcar, o si pel contrari la seva situació canvia radicalment i torna a ser el magnífic davanter de temporades anteriors.

Torres té por de fallar i ha de sortir del Chelsea si vol salvar la seva carrera
Alan Shearer
Exjugador del Newcastle
Torres està perdut i sense motivació. Xevtxenko i Kezman van viure una situació semblant
André Villas-Boas
Entrenador del Chelsea

Les últimes males ratxes de davanters ‘blues'

Fernando Torres

0,104 g/p

5 gols en 48 partits entre les temporades 2010/11 i 2011/12. (*)

Mateja Kežman

0,166 g/p

7 gols en 42 partits en la temporada 2004/05.

Adrian Mutu

0,263 g/p

10 gols en 38 partits entre les temporades 2003/04 i 2004/05. (*)

Andrei Xevtxenko

0,275 g/p

22 gols en 80 partits entre les temporades 2006/07, 2007/08 i 2009/10. (*)

Nicolás Anelka

0,310 g/p

59 gols en 190 partits entre les temporades 2007/08, 2008/09, 2009/10, 2010/11 i 2011/12. (*)

(*)= El jugador va disputar alguna de les temporades de manera incompleta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)