Nàstic

El Nàstic, al podi dels pitjors

Des que la segona A té 22 equips, només el Sevilla Atlético (2008/09) i l'Ourense (1998/99) tenien números més pobres

Amb 18 punts i la salvació ja a 9 punts, el descens és gairebé un fet

El Nàstic continua fent mèrits per jugar la temporada vinent a segona divisió B, tret d'un miracle d'aquí al final de curs. I si continua amb la progressió de les últimes jornades, és molt probable que acabi certificant el descens de manera matemàtica molt abans que acabi la campanya i que passi a la història com un dels pitjors equips de les últimes temporades en la categoria de plata. En tot el curs, amb 28 jornades ja disputades, el conjunt tarragoní només ha estat capaç de guanyar tres partits –contra el Sabadell (5-0) i l'Alcorcón (0-1) consecutivament, i l'Elx (1-0)– i quan estava obligat a reaccionar per reenganxar-se a la lluita per la salvació, és a dir, en les últimes setmanes amb alguns compromisos contra rivals directes, és quan més ha fallat, amb un pèssim bagatge de només dos punts sumats dels últims 21 en joc.

Tot plegat fa que el Nàstic presenti uns números per oblidar, i una bona prova d'això és que en les últimes catorze temporades a segona A, és a dir, des que la lliga té 22 equips, només n'hi ha dos que en aquests moments del curs tinguessin menys punts dels 18 que acumulen ara els grana. Són els casos del Sevilla Atlético del curs 2008/09, que només tenia 11 punts i va acabar batent rècords negatius amb només 19 punts en acabar la campanya, i de l'Ourense del curs 1998/99, que tenia 17 punts en aquests moments i va acabar amb 27.

Només dos es van salvar

Que el Nàstic està gairebé sentenciat és un fet i els precedents de casos similars al seu també ho confirmen. Des de la temporada 1997/98, quan va començar la lliga de 22 equips, només dos que eren cuers en la jornada 28 es van acabar salvant. L'últim, el Xerez fa quatre anys, tot i que en aquests moments ja tenia 25 punts i només cinc el distanciaven de la salvació, gairebé la meitat dels nou que separen ara el Nàstic. L'altre cas és el del Llevant del curs 2001/02, però no per mèrits esportius, ja que va quedar quart per la cua, sinó gràcies al posterior descens administratiu del Burgos.

QÜESTIÓ DE XIFRES

Amb només 3 triomfs i 2 punts de 21, el Nàstic avança veloç cap a l'abisme

Fins i tot l'any de primera tenia més punts que ara

El Nàstic actual va camí d'acabar sent un dels pitjors de la història. I és que fins i tot en la seva experiència més recent a primera divisió, la temporada 2006/07, tot i veure's ja gairebé sentenciat en la part baixa des de les primeres setmanes, ho va fer millor. De fet, no va acabar de certificar el descens matemàtic fins que faltaven dues jornades per al final i en aquests moments de la temporada, amb 28 jornades disputades, els grana acumulaven 21 punts, havien guanyat cinc partits i només tenien la salvació a 6 punts. En l'apartat golejador, aquell Nàstic també era molt superior a l'actual, amb 29 gols a favor, deu més que ara. Aleshores, els grana també va patir un canvi de tècnic a mitjan curs, amb el relleu de Luis César i l'arribada de Paco Flores a la banqueta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)