2a divisió A

Al capdavant de l'altra lliga

Sabadell. L'equip dirigit per Lluís Carreras ha aconseguit 27 dels 36 punts contra rivals de la meitat baixa de la taula. Només és superat pel Barça B, que n'ha fet 29 amb un partit menys

L'aferrissada lluita en la segona divisió A per evitar el descens de categoria depèn de molts factors. Les males ratxes al llarg de la temporada poden fer passar a un equip d'estar lluitant per entrar a la promoció fins a veure com el descens s'acosta de manera sigil·losa.

Però si es posa remei a aquesta situació sumant punts al llarg del campionat és evident que no hi ha cap raó per patir. I si, a més, es fa contra rivals directes, aquesta puntuació encara té molt més valor, perquè a part de sumar, els rivals en resten. Un negoci rodó.

És el que li està passant al Sabadell en aquesta temporada, ja que ha aconseguit 27 dels 36 punts contra rivals de la meitat baixa de la classificació. És el segon equip que més n'ha sumat, ja que establint una taula entre els equips que ocupen del lloc 11 cap a baix, els homes de Lluís Carreras estarien en el segon lloc superats només pel Barça B. Cal dir, però, que el conjunt arlequinat ha disputat més partits. Amb 16 duels ja ha jugat dos terços dels xocs que li corresponen contra conjunts de la part baixa de la taula. Tanmateix, el fet de restar punts als rivals que competeixen amb ells per la permanència està posant la salvació força més barata que en altres temporades.

Dos nivells

I és que aquest campionat està evidenciant les grans diferències que hi ha entre la part alta i la baixa de la classificació. Tant en pressupostos (el Deportivo té uns 45 milions d'euros, mentre que el Sabadell en té 4,5 aproximadament), com en nivell futbolístic (s'ha notat en les golejades que han rebut els arlequinats) s'ha evidenciat que aquesta lliga guarda fortes diferències entre equips de les dues zones.

A més a més, els homes de Lluís Carreras, casualment o no, van passar la pitjor ratxa de resultats contra conjunts, la majoria dels quals ocupen llocs de promoció en l'actualitat com és el cas de l'Almeria, el Celta o el Còrdova.

Cas contrari

Precisament el Nàstic, el cuer, és el cas antagònic al dels arlequinats. Més de la meitat de punts que ha sumat aquesta temporada han estat contra rivals de la part alta de la classificació. De fet, només ha aconseguit guanyar el Sabadell i ha sumat tres empats contra el Guadalajara, l'Alcoià i el Cartagena. Derrotar l'Elx i l'Alcorcón i empatar amb el Numància i el Deportivo han estat la font principal d'ingressos d'un equip condemnat gairebé a la segona B.

Altres equips, com el Girona, el Vila-real B, l'Alcoià i el Recreativo, rival dissabte del Sabadell, també s'han caracteritzat per tenir facilitat per fer patir equips de la meitat alta. En el cas del conjunt gironí concretament 10 dels 23 punts els ha aconseguit guanyant Las Palmas, l'Hèrcules i el Numància i empatant contra l'Almeria a fora. De ben segur que tant el Nàstic com el Girona haguessin canviat aquests punts per enfonsar rivals directes per la salvació.

VICTÒRIES

7
partits
ha guanyat el Sabadell contra rivals de la meitat baixa de la taula.

EMPATS

6
partits
ha empatat el Sabadell contra rivals de la meitat baixa de la taula.

DERROTES

3
partits
ha perdut el Sabadell, contra el Nàstic, el Cartagena i el Guadalajara.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)