Nàstic

El Nàstic ja acumula més de 400 minuts sense marcar

I l'últim gol, en pròpia porteria. Els D'Alessandro encadenen quatre jornades a zero i l'últim cop que van celebrar una diana va ser gràcies a l'autogol del jugador del Numància Pavón

El Nàstic està vivint un drama amb el gol al llarg de tota la temporada, però en les últimes setmanes, en gran part a causa de l'absència del seu màxim golejador Berry Powel (9 dianes), el problema s'ha agreujat de tal manera que el conjunt de Jorge d'Alessandro ja acumula 421 minuts sense marcar. L'últim gol, a més –fa més d'un mes, en el partit a casa contra el Numància (1-1)–, no el va fer cap jugador grana, sinó que se'l va fer en pròpia porteria Pavón, just un minut abans de complir-se el minut 30 de joc. Des d'aleshores, el Nàstic no ha estat capaç de trobar la porteria ni al camp de Las Palmas (1-0), on va jugar més d'una hora amb superioritat numèrica, ni a casa contra el Xerez (0-1), en un partit en què Peragón fins i tot va arribar a fallar un penal, ni al camp de l'Osca (0-0), tot i dues ocasions claríssimes de Morán, ni dissabte passat contra el Vila-real B (0-1), en un duel de mal arbitratge en què la mala sort –Peragón va enviar una pilota al pal–, tampoc va esquivar el conjunt grana.

No és cap casualitat que sense Powel, que va ser l'últim jugador grana a marcar, de penal i contra l'Almeria (1-2) a finals de gener, i amb els tres altres davanters encara sense estrenar-se, el Nàstic passi la pitjor ratxa de la temporada de cara a porteria. De fet, si dissabte tampoc marca, igualaria la pitjor ratxa del curs de partits a zero, en poder, precisament, del Cartagena, amb cinc.

LA SORT EN CONTRA

Tot i el mal partit de dissabte, no es va xiular un penal a Morán i hi va haver un pal

I SENSE POWEL...

L'holandès (9 dels 19 gols de l'equip) va ser l'últim grana que va marcar, fa un mes i mig
A Las Palmas, van jugar 62 minuts contra deu i contra el Xerez van fallar un penal

Sis equips amb més gols que el Nàstic i el Cartagena junts

X.S.

El Nàstic només ha fet 19 gols en 28 jornades, però encara no és l'equip menys golejador, ja que el Cartagena n'ha marcat un menys. Veient els precedents dels dos equips, no seria estrany que en duel entre ells de dissabte el resultat fos un 0-0. De fet, tots dos han obtingut set cops aquest resultat al llarg del curs i precisament va ser el que hi va haver quan es van enfrontar en la primera volta. Una dada que explica els problemes de gol d'uns i altres, és que hi ha sis equips que acumulen més dianes que les 37 del Nàstic i el Cartagena junts: el Celta (54), l'Almeria (48), el Dépor (47), l'Elx (43), el Valladolid (42) i el Barça B (41). I dos, el Vila-real B i Las Palmas, els igualen (37). Fins i tot el pitxitxi, Ulloa (Almeria) amb 20 gols, també n'ha fet més ell sol que el Nàstic o el Cartagena.