Barça

“L'únic que importa és que Abi es curi”

Pep Guardiola Entrenador del Barça

Pep Guardiola no va oferir cap marge per fer de la malaltia d'Éric Abidal ni tan sols una lectura positiva en clau de grup: “No importa si això ens fa més o menys forts, només importa que es curi.” Persona de coneguda sensibilitat, l'entrenador del Barça va evitar el discurs grandiloqüent i emotiu, com si li interessés transmetre que tot es torna superficial davant l'escenari que torna a trepitjar el francès. “Això és la vida. Haurà de lluitar. Com més dificultat, més amor. I ell sap que ens té. És una persona molt estimada, que fa molts anys que viu a Catalunya i, pel que sé, s'hi vol quedar a viure.” L'entrenador va recordar l'ovació del Camp Nou en el retorn d'Abidal, “una de les coses més impressionants que he vist mai”, per fer referència de l'estima que es té al lateral.

Guardiola va explicar que feia “dies” que sabia la notícia. Període en què va assegurar al jugador: “Tu decideixes si vols jugar o no.” “I m'ha sorprès la fortalesa mental i el respecte al club. Si fos per ell, jugaria demà”, va dir al·ludint al partit d'avui.

“Ell ha estat impecable aquests dies. No sé fins a quin punt pot ser senzill jugar amb una cosa al cos que no et permet estar bé”, va dir el tècnic sobre el defensa. L'entrenador va lloar, a més, l'actitud tant de “la junta directiva” com dels executius, liderats per Andoni Zubizarreta, director esportiu de l'àrea de futbol, per la sensibilitat institucional mostrada en les negociacions per la renovació del defensa, que van arribar a bon port el 7 de gener passat. “El que ha fet el club demostra per què és tan i tan gran. La manera com ho ha gestionat és per felicitar-los. Felicitar la junta per com ho han fet, les dues parts.”

Muniesa, a escena

Marc Muniesa s'afegirà a la disciplina del primer equip fins al final de temporada. L'esquerrà de Lloret, un dels quatre jugadors del filial que pujaran l'any vinent al primer equip, veurà accelerat aquest pas a causa de la baixa del francès. De fet, no ha disputat els darrers quatre partits del filial perquè anava convocat amb el primer equip. Muniesa ha jugat enguany setze partits. “Abidal és irrepetible. Ens dóna un ventall d'opcions tàctiques. Ara Muniesa s'entrenarà amb nosaltres.”

Renovació i Piqué

“Sento vergonya”, va dir Guardiola sobre les peticions públiques de renovació que han fet jugadors com ara Xavi, Mascherano i Messi. “No he dit mai al club que no volgués renovar. Quan sigui el moment ho sabreu”, va respondre. Sobre la informació de Telemadrid, que fa uns dies va assegurar que l'entrenador havia condicionat la seva continuïtat a la sortida de Gerard Piqué, l'entrenador va ser tan clar com va poder: “Hi ha alguns jugadors que, pel que signifiquen, deixaran el club quan ells vulguin; Gerard n'és un.”

NO VA DIR QUE NO

“Mai no he dit a la junta directiva que no renovaria. Quan arribi el moment ja sabreu la decisió”

ELOGIS A LA JUNTA

“Veure com s'ha portat el tema de la renovació d'Abidal mostra per què aquest club és tan gran”

AL SEU COSTAT

“L'ovació que va rebre de l'afició a l'estadi el dia que va tornar va ser impressionant”

ÉRIC, L'HOME

“Ara no importa si tot plegat ens fa més forts com a grup. Importa que ell es curi”

PIQUÉ

“Hi ha alguns jugadors que, pel que signifiquen, deixaran el club quan ells vulguin; Gerard n'és un”

“El Sevilla és un dels grans d'aquesta lliga”

Encara que no ho semblés, Pep Guardiola compareixia ahir a la sala de premsa perquè el Barça jugarà aquest vespre al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla de Míchel –a la foto–. “És un dels gran d'aquesta lliga. I s'haurà de jugar bé per guanyar.” Amb el sorteig de quarts de final de la Champions, la final de copa esperant i aquest duel d'avui a Sevilla, Guardiola veu inaugurat el segment final de la temporada. “Arriba l'hora de la veritat. Queden dos mesos de competició.” El tècnic del Barça va fer una defensa del joc del seu equip. “Hem tingut un bon to durant tot l'any. Potser després de les vacances de Nadal és quan més ens va costar, però l'altre dia mirant la segona part de Pamplona, malgrat perdre, vam fer un dels millors partits en aquests quatre anys, perquè era dur jugar allà.”

Flors a Bielsa, “el millor del planeta”, i pals a Borghi

“M'encantaria conèixe'l”, va dir Guardiola sobre Claudio Borghi, seleccionador xilè. “Així li podria donar la meva opinió sobre Alexis en directe. Ell desconeix la situació. El jugador ha tingut problemes musculars”, va comentar, responent a les crítiques del col·lega de Xile, que es va queixar de com tractava el Barça les lesions del davanter. “Es va lesionar amb ells, no pas amb nosaltres”, va recordar. A banda d'això, el català va elogiar l'exseleccionador xilè, l'argentí Marcelo Bielsa, tècnic de l'Athletic Club, després de la victòria contra el Manchester United en l'Europa League: “És el millor entrenador que hi ha actualment al planeta. Que aconsegueixi amb tan poc temps que els jugadors el segueixin amb fidelitat... És un regal poder aprendre d'ell en la lliga. La final de copa serà meravellosa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)