1a divisió

Cazorla oxigena la lliga

El Màlaga aconsegueix en el temps de descompte el gol de l'empat que posa fi a la ratxa del Real Madrid

Els de Pellegrini van ser superiors en la primera part i el Madrid no va saber culminar el seu avantatge

MÀLAGA1

REAL MADRID1

El Màlaga de Pellegrini no va decebre, ni de bon tros, ja que en nombroses fases del partit va ser l'amo absolut del joc imposant-se a tot un Madrid amb ordre i un desplegament ofensiu imaginatiu i de classe que van aportar Cazorla i Joaquín. Tot i així, li va faltar rematar el seu domini en els últims metres, on les seves accions es diluïen entre el mar de cames de la defensa madridista. En la part de darrere, Demichelis es va convertir en un autèntic Kaiser ordenant bé al seu defensa i donant criteri a la sortida de pilota al mateix temps que el Madrid es mostrava impotent i sense futbol en les seves botes, però ja se sap com és el futbol dels blancs. Una única acció de mèrit en els primers 45 minuts, conduïda per Cristiano Ronaldo i culminada per Benzema, va servir perquè els blancs agafessin avantatge en el duel.

El francès va tornar a ser titular després de lesionar-se a Moscou, relegant Higuaín en la banqueta ja que Mourinho continua entestat a intentar recuperar Kaká. El brasiler va arribar a ser increpat pel públic en diverses accions en què no es va mostrar precisament encertat, fonamentalment en alguns contraatacs en què no va saber trobar el camí més adequat, tot i que va tractar de desplegar aquest malbaratament físic que li reclama Mourinho per tapar aquestes mancances cada vegada més evidents.

En la segona part, els papers es van invertir, va ser el Madrid qui va dominar el joc, sobretot per la banda esquerra on Ronaldo i Mesut Özil van anar guanyant protagonisme. Ho va fer sobretot el portuguès, que en diverses accions va guanyar la línia de fons, però les seves centrades no van trobar la rematada final per poder ampliar l'avantatge. Els minuts anaven passant i Manuel Pellegrini va decidir fer ús dels tres canvis, incloent-hi Van Nistelrooy en l'intent d'aconseguir tenir més contundència a dins de l'àrea. L'atacant holandès va ser rebut amb una de les ovacions de la nit, però només va tenir presència per inquietar a la defensa madridista, tot al contrari que Cazorla, que, en el temps de descompte, va executar de manera magistral una falta i va col·locar la pilota a l'escaire esquerra d'Iker Casillas. Dels peus de l'asturià va néixer una paràbola perfecta que va servir per il·luminar el camí del Màlaga i que dóna oxigen a la lliga.

REAL MADRID: Casillas, Lass, Pepe, Ramos, Marcelo, Khedira, Xabi Alonso, Kaká (Callejón, 67'), Özil (Granero, 85'), Cristiano Ronaldo i Benzema (Higuaín, 86'). MÀLAGA: Caballero, Sergio Sáncez, Weligton, Mathijsen, Monreal, Camacho, Demichelis, Cazorla, Isco (Eliseu, 58'), Joaquín (Seba Fernández, 72') i Rondón (Van Nistelrooy, 58') GOLS: 1-0 (35') Benzema. 1-1 (90') Cazorla. ÀRBITRE: Ayza Gámez. Grogues a Sergio Sánchez, Pepe i Khedira.
Hem estat molt bé i la sort ens ha acompanyat per fer el gol al final. Sumar aquí és fonamental
Santi Cazorla
MIGCAMPISTA DEL MÀLAGA
Ha estat una llàstima. Les errades es paguen. És dur però encara queda molt per endavant
Xabi Alonso
MIGCAMPISTA DEL MADRID

Mourinho apel·la a la calma: "No passa res"

Mourinho es va mostrar tranquil tot i que va veure com el seu equip perdia dos punts respecte al Barça. “El normal no és guanyar punts partits i marcar tants gols, el lògic és empatar algun partit”, va manifestar el portuguès, que no va voler valorar les paraules de Guardiola en què assenyalava que “la Lliga està perduda”. Això sí, Mourinho aquesta vegada va tenir paraules per al col·legiat Ayza Gámez, que va fer un partit impecable, una opinió no compartida per Mourinho que es va queixar d'algunes jugades aïllades que, segons les seves paraules, haurien pogut sentenciar el partit amb el segon gol madridista. El preparador de Setubal va assegurar sentir-se gaire satisfet pel treball del seu equip: “Ho han donat tot”, va dir, tot i que va reconèixer que en la primera part, el Màlaga va ser superior. Per la seva banda, Pellegrini, que va tenir la satisfacció de puntuar al Bernabéu per primera vegada des de la seva sortida del club blanc, es va mostrar satisfet, i va ser taxatiu en l'anàlisi del partit. “L'empat no ha estat per demèrits del Madrid, sinó pels mèrits del meu equip”, va assegurar el xilè, que no va veure que el Madrid estigués especialment cansat després de la seva setmana europea.