Més motor

L'edició 2013, de Lima a Santiago

Dakar. Els participants no tindran jornades d'aclimatació i hauran de fer front a les dificultats del desert en les primeres etapes. La prova acabarà per primer cop a Xile

La 35a edició del Ral·li Dakar unirà Lima amb Santiago de Xile i donarà protagonisme des de les primeres etapes al desert, segons van anunciar ahir els organitzadors. La descoberta del Perú en l'edició passada va ser una sorpresa positiva tant per a l'organització com per als participants, motiu pel qual s'ha apostat per Lima com a sortida de la prova. L'arribada també se situarà per primer cop a la capital xilena. Això no significa que l'Argentina perdi protagonisme, ja que també s'hi disputaran diverses etapes i s'hi farà la jornada de descans.

La principal novetat, però, és que no hi haurà etapes d'aclimatació i els participants hauran de fer front a les dificultats del desert des de l'inici. “Crec que tenim un recorregut molt dens i difícil. Serà una bona oportunitat de redescobrir els ingredients que marquen el Dakar”, va dir el director de la prova, Etienne Lavigne. També va explicar que s'ha descartat la possibilitat de visitar Bolívia a causa de l'altitud: “Generava molts problemes als participants, sobretot a les motos.” La prova començarà el 5 de gener del 2013, cinc dies després del que és habitual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)