Més hoquei

El candidat català es retira

Eleccions a la RFEP. Miguel Ángel López plega veles perquè sap que no ha aconseguit el suport necessari dels assembleistes per aspirar veritablement a desbancar Carmelo Paniagua

El precandidat català a la presidència de la Federació Espanyola de Patinatge Miquel Àngel López ha optat finalment per plegar veles i ha decidit no presentar-se a les eleccions del 21 d'abril. El navarrès Carmelo Paniagua, per tant, seguirà quatre anys més al capdavant de l'organisme complint la seva tercera legislatura –va accedir al càrrec el 2005 substituint Enrique García Raposo– sense ni tan sols haver-se d'arromangar, tot i que la irrupció de López li havia generat incertesa. El president del Club Patí Polinyà ha pres la decisió perquè assegura que no ha trobat la complicitat necessària fins i tot d'estaments que li havien manifestat explícitament el seu suport i que no han tingut prou poder de mobilització. El complex i singular sistema de composició de l'assemblea que decideix la presidència fa que la cursa sigui llarga i feixuga i requereix la màxima implicació per enderrocar el poder establert. Tot i que de les quatre disciplines del patinatge, és evident que l'hoquei sobre patins centra l'atenció mediàtica infinitament per sobre de la resta, en la pràctica dels comicis, el patinatge artístic té la mateixa força. Per darrere se situen l'hoquei en línia i el patinatge de curses. Els votants són clubs, esportistes, tècnics i àrbitres de les quatre disciplines. Posant-ho en solfa, hi haurà 98 vots d'assembleistes: 26 d'hoquei sobre patins (16 clubs, 7 esportistes, dos tècnics i un àrbitre), 26 de patinatge artístic (15 clubs, 6 esportistes, 4 tècnics i un àrbitre), 15 de patinatge de velocitat (9 clubs, 4 esportistes, un tècnic i un àrbitre), 13 d'hoquei en línia (8 clubs, 3 esportistes, un tècnic i un àrbitre), el vot dels 17 presidents de federacions autonòmiques i el del president Carmelo Paniagua.

L'hoquei sobre patins, com s'ha vist en el conflicte del cànon per la copa, no parava de queixar-se del fet que la federació sagna econòmicament els clubs. Segurament, l'associació hauria atorgat el seu vot a López, però no ha estat capaç d'implicar-s'hi de manera decisiva, denuncia el català. En canvi, Paniagua, el president, i Francisco Jansà, màxima figura del patinatge artístic en la RFEP, han sabut moure els fils necessaris per assegurar-se la reelecció i mantenir el seu estatus.

Tal com reflecteix López en el seu comunicat, tan sols l'11% dels implicats en l'hoquei sobre patins han participat en les votacions per decidir els assemblearis que van quedar definits el dia 21 passat. L'única de les tres disciplines que ha tingut un alt percentatge ha estat el patinatge artístic, amb un 37%. Un cop publicat aquest grup d'electors triats pels seus propis col·lectius, López ha tingut molt clar que no tenia res a fer i ho ha deixat córrer. Això sí, diu que no descarta tornar a intentar-ho el 2016.

POCA IMPLICACIÓ

Recalca la baixa participació i en desprèn que la gent vol que Paniagua segueixi

EL FUTUR

No descarta tornar a intentar ser president en les eleccions del 2016
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)