Barça

El retorn d'Ibra

Demà Ibra tornarà l'estadi i es desconeix com el rebrà l'afició després que marxés malam

ent del club

Pedro:“Ibra vindrà amb moltes ganes de demostrar coses i fer-ho bé. Hem d'estar pendent d'ell perquè és un gran jugador”

Torna Zlatan Ibrahimovic al Camp Nou, escenari on va deixar algunes mostres notables de la seva qualitat, però que, probablement, ell mateix associa a una de les pàgines de la seva carrera que el neguitegen. Conscient des de l'últim sorteig de la Champions que havia de tornar a trepitjar la gespa de l'estadi, el suec va iniciar una petita però molt efectiva campanya de reconciliació pública tant amb Guardiola com amb la seva etapa a can Barça. Ibra no té ganes de xiulets. I s'haurà de veure demà com reacciona la parròquia que li va obrir els braços en arribar i de la qual ni tan sols es va voler acomiadar de bona manera.

Guardiola sempre va tractar el tema amb distància i de manera elegant. Va entonar el seu mea culpa per la falta d'adaptació del suec. I ara que el davanter que li va dir “filòsof” i que va deixar entendre que li feia por corregeix per oportunisme el seu to, l'entrenador del Barça és al mateix lloc on era i repeteix el que ja havia dit sobre ell: que va ajudar molt el club a guanyar la històrica lliga dels 99 punts.

Absent per lesió en el 2 a 2 de la primera fase, demà Ibrahimovic serà el davanter centre titular del Milan. Saltarà a la gespa 587 dies després del seu comiat. El 25 d'agost del 2010 va jugar per última vegada al Camp Nou vestit amb la samarreta blaugrana. Va ser justament contra el Milan, en el marc del trofeu Joan Gamper. En sortir a la zona mixta, el suec va esclatar davant els micròfons: “En Pep no em vol aquí, en sis mesos només m'ha parlat dos cops. La directiva diu que no em vol vendre, però no sé què passa”, va dir. Les portes de can Barça es van obrir perquè el suec marxés en direcció a Milà. Va deixar l'equip havent fet 21 gols i algunes actuacions memorables com la que va decidir el clàssic.

Respecte i bones paraules

Almenys públicament, des del Barça sempre es va abordar el tema amb prudència i respecte. De fet, entre els deixebles de Guardiola sempre hi ha hagut bones paraules i un punt d'admiració al gran artiller que és Ibrahimovic. Si Gerard Piqué havia subratllat en l'anada la importància del suec, ahir Pedro va argumentar que es tracta “d'un jugador determinant que vindrà amb moltes ganes de demostrar coses i fer-ho bé” i va afegir: “Hem d'estar pendent d'ell perquè és un gran jugador.” Andrés Iniesta, en canvi, no creu que Ibra tingui una “motivació extra” demà. “Ha dit que la seva etapa al Barça ha estat bona i que estava content d'haver jugat al Barça”, va dir el manxec, al·ludint a l'últim elogi del suec, que va descriure el Barça com “el millor equip del món”. Iniesta, finalment, va advertir que serà important estar atents amb Ibrahimovic “perquè ha jugat molts partits d'aquesta exigència”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)