Barça

Vestits de blanc, per motivar el Milan i el Barça

Superstició. Com en el partit d'anada, el Milan vestirà aquest vespre del color que més sort li ha donat en la màxima competició continental

Avui el Milan saltarà al Camp Nou vestit amb la seva segona indumentària, la de color blanc. Normal, tenint en compte que és l'equip visitant i que la seva primera samarreta pot confondre's amb la del FC Barcelona. Quan no va ser tan normal que vestís de blanc va ser dimecres passat, a San Siro, en el partit d'anada. Què va provocar que fos així? La superstició d'Adriano Galliani, l'administrador delegat del club italià, que, com si es tractés d'un tifosi més, va decidir que els jugadors que entrena Massimiliano Allegri vestissin de la manera en què, històricament, el Milan ha aconseguit més bons resultats en la màxima competició continental.

Certament, de les set copes d'Europa que té el club de Sílvio Berlusconi, sis les ha guanyat vestit de blanc: la primera, contra el Benfica, a Wembley, l'any 1963; contra l'Steaua de Bucarest, al Camp Nou, l'any 1989; contra el Benfica un altre cop, a Viena, l'any 1990; contra el Barça, a Atenes, l'any 1994; contra el Juventus, a Manchester, el 2003, i contra el Liverpool, a Atenes, el 2007. També n'ha perdut un parell vestit d'aquest color –contra l'Ajax, el 1995, i contra el Liverpool, el 2005–, però el percentatge de triomfs és molt més elevat que quan ha vestit de vermell i negre. De les tres finals de copa d'Europa que ha disputat amb l'uniforme rossonero, el Milan ha guanyat només la de l'any 1969, contra l'Ajax. És comprensible la superstició de Galliani i dels tifosi milanistes.

Avui, doncs, el Barça se les heurà contra un dels grans del continent i contra la malastrugança. El Milan espera que, igual que va passar fa 18 anys en la final d'Atenes, el blanc li sigui talismà jugant contra els blaugrana. Aquest Barça, però, no té res a veure amb el del 1994. D'altra banda, si el blanc dóna força als italians, encara en dóna més als catalans. O algú dubta de quin és el color que motiva més als culers?

S'HO CREUEN

Galliani va decidir que els seus jugadors vestissin de blanc en el partit de l'anada

TALISMÀ

El Milan ha guanyat vestit de blanc sis de les set copes d'Europa que té
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)