Espanyol

Jugadors i agents no tenen constància de l'operació

Cessió de drets. Álvaro, Héctor Moreno i Jordi Amat són els tres futbolistes dels quals s'ha cedit parts dels drets federatius en diversos percentatges; Javi Márquez no és en aquesta llista

La venda de parts dels drets federatius de tres jugadors de l'Espanyol a un fons d'inversió britànic a canvi de 2,4 milions d'euros segueix centrant l'actualitat blanc-i-blava. En concret són tres els jugadors que entren en els plans de la inversora britànica, que ha escollit Héctor Moreno, Álvaro Vázquez i Jordi Amat. En les darreres hores, s'havia especulat amb la possibilitat que Javi Márquez, que al maig farà 26 anys, estigués entre els escollits, però n'ha sortit per la recent lesió en un turmell i la seva edat, segons explicava ahir La Vanguardia. El rotatiu afegia que la cessió de drets varia entre un 20% respecte als d'Héctor Moreno i el 15% respecte als que s'ha fet sobre Jordi Amat i Álvaro Vázquez. Els tres jugadors tenen en comú que no tenen un sostre futbolístic definit i tenen un futur prometedor. Tots tres són internacionals, Héctor Moreno amb Mèxic i Álvaro i Amat són habituals de la selecció sub-21 d'Espanya. L'operació se signarà en breu i ja té el vistiplau de La Caixa, l'entitat que gestiona el crèdit sindicat al qual està sotmès l'Espanyol. Una operació que es farà oficial en els propers dies i de la qual el club blanc-i-blau informarà detalladament.

Aquest diari s'ha posat en contacte amb l'entorn dels tres jugadors i cap d'ells tenia constància dels moviments del club, tot i que esperen que en les properes hores se'ls comuniqui aquesta nova repartició dels seus drets. L'entorn dels tres jugadors també ha tret importància a aquests moviments i un d'ells ha hagut de sentir com algun dels seus companys li feia bromes amb la notícia que avui sortia en tots els diaris. En síntesi, la nova repartició dels drets no afecta el contracte dels jugadors i només tindria repercussió parcial en una futura venda en què el fons d'inversió britànic podria recuperar plusvàlues de la seva inversió inicial.

En qualsevol cas, tots aquests moviments de cessió de drets s'han d'entendre com una operació per salvaguardar el club d'una fallida econòmica i quadrar el balanç a data de 30 de juny. Aquests 2,4 milions d'euros són una baló d'oxigen per a l'entitat blanc-i-blava que podrà gestionar amb més tranquil·litat les vendes de l'estiu, ja que no tindrà una espasa de Dàmocles al damunt del cap. Haurà de vendre tant sí com no, però amb un marge de temps més ampli i no entregant-se al primer postor que passi pel carrer. Ara mateix, al marge de Javi Márquez, la venda més clara que té el club sobre la taula és la sortida d'Álvaro Vázquez. El més ben posicionat és el Sevilla, que fa temps que va al darrere del davanter badaloní. El director esportiu andalús, Monchi, fa temps que el té en la seva agenda i ja va fer una temptativa l'estiu passat, però l'Espanyol es va negar que marxés. En aquesta llista, qui més s'ha revalorat és Héctor Moreno fitxat aquest estiu de l'AZ.

JAVI MÁRQUEZ

El migcampista va ser descartat pel fons d'inversió per la seva recent lesió i per l'edat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)