Barça

Mascherano, un dels que assenyala el camí

Infranquejable. L'argentí torna a exhibir-se al centre de la defensa en una altra nit de màxima exigència i demostra, un cop més, l'ascendent que té en l'equip

Malgrat que a Guardiola li costa personalitzar en els elogis, el tècnic acostuma a no recular quan se li pregunta per Javier Mascherano. L'argentí és un dels jugadors que utilitza d'exemple quan se li pregunta per compromís, solidaritat i benefici col·lectiu per sobre de l'individual. Si un analitza el rendiment que està oferint l'argentí no trigarà a adonar-se que els elogis no són gratuïts. Arribat al Barça fa dos estius, Mascherano ha hagut de reinventar-se com a jugador al Camp Nou. I ho ha fet amb una aplicació inusitada. Guanyant-se els minuts i deixant clar que és una assegurança de vida en situacions de risc. Central per circumstàncies, el mig centre argentí s'ha fet un lloc al centre de la defensa blaugrana per mèrits propis i amb una aclamació gairebé unànime. L'efectivitat amb la qual s'ha reconvertit a una posició que en el Barça és de risc extrem parla extremadament bé d'un futbolista a qui les seves ganes de triomfar en el millor club del món han convertit en una esponja. El repte, superat amb escreix, encara és més gran si es té en compte que havia de lluitar per un lloc amb Puyol i Piqué, que segons ell són “els dos millors centrals del món”. Alternant-se amb els dos jugadors al centre de la defensa (i també amb l'ara absent i enyorat Abidal), l'estadística europea explica que Mascherano hi és sempre. Dels deu partits que ha disputat el Barça aquesta temporada en la màxima competició continental, Mascherano ha estat present en vuit. Únicament a Praga –contra el Viktoria Plzen– i contra el BATE Borisov al Camp Nou –en un partit en què Guardiola va recórrer al filial–, en els dos casos en la lligueta de grups, Mascherano ha quedat fora de l'onze inicial. La seva regularitat ha fet que mai hagi baixat del notable. En l'últim precedent, dimarts contra el Milan, Mascherano va tornar a ser inexpugnable al centre de la defensa blaugrana. Malgrat l'handicap de l'alçada, entre ell i Piqué van fer que Ibrahimovic passés desapercebut i va ser un pou de recursos en matèria defensiva. Les dotze pilotes que va recuperar (tres més que Piqué i Puyol i una menys que Busquets) i les set que va rebutjar (el segon en aquest apartat va ser Piqué, amb cinc) van convertir-lo en un autèntic salvavides per al conjunt blaugrana. Mascherano, un exemple a seguir. Ell sap quin és el camí que cal seguir.

INCOMMENSURABLE

Contra el Milan va recuperar 12 pilotes (78 l'equip) i en va rebutjar set més
Ha estat present en vuit dels deu partits: només s'ha perdut el de Praga i un contra el BATE

A un partit de complir els 50 en la Champions

Javier Mascherano es va coronar a Europa la temporada passada en la final de Wembley. En la seva primera temporada al conjunt blaugrana, l'argentí va tocar el sostre. Formant la parella de centrals amb Gerard Piqué, Javier es va poder treure l'espina de la final que quatre anys abans (el 2007 a l'Estadi Olímpic d'Atenes) havia perdut formant part del Liverpool de Rafa Benítez. Tot i que només fa dues temporades que és al conjunt blaugrana, Mascherano és un clàssic en els grans partits europeus. Als 27 anys, està a punt d'arribar als 50 en la màxima competició europea. El que va jugar dimarts contra el Milan és el 19è que juga amb la samarreta blaugrana (11 la temporada passada i 8 en aquesta). Cal sumar els 30 que va jugar amb la samarreta del Liverpool en les tres temporades que va jugar a Anfield. A més, el jugador nascut a San Lorenzo n'ha disputat deu de la copa de la UEFA. Vuit amb el Liverpool i dos amb el West Ham.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)