Opinió

L'esperit de la Mola

Tots han estat gravats per l'Emili i tots han vist per on fallava la seva cama. I tots han patit. I s'han desesperat. I s'han aixecat. Villa, també

Descobria ahir David Villa en la presentació del 8è llibre solidari del periodisme esportiu, Relats solidaris de l'esport (de venda ja als centres d'El Corte Inglés per 10 miserables euros, amb el patrocini del Banc de Sabadell i amb l'Hospital de Sant Joan de Déu com a entitat receptora de tots els ingressos del projecte) que abans de l'acte havia pujat a la Mola en l'habitual pelegrinatge dels lesionats de can Barça. I que havia anat molt bé. Excel·lents notícies per al Barcelona... Villa, discutit en determinats moments per un sector del barcelonisme (aquell que compara el rendiment dels futbolistes amb el de Messi) és un dels factors per entendre l'actual diferència de quatre punts respecte al Madrid. Per simplificar, Messi ha fet 39 gols en la lliga; Xavi i Alexis, 10, i Cesc, 9. El cinquè golejador és Villa, amb 5 dianes. En condicions normals, en aquests moments de la temporada, l'asturià vorejaria els 20. Algú creu que amb 15 gols més el Barça no seria líder? Però tornem on érem. Ahir Villa va fer el cim de la Mola, la muntanya sagrada del vestidor blaugrana, a Matadepera (Vallès Oriental), l'escenari on l'Emili Ricart, recuperador del primer equip, distreu els seus acompanyants, xerra amb ells, els fa patir entre camins de terra i pedra per veure, des de les altures, des del Cavall Bernat, des de les coves, el final del dur camí de la recuperació. Guardiola i molts més, Luis Enrique, Abelardo, Eto'o, Gabri, Xavi, Milito, Pedro, Afellay, ara Villa, tants i tants lesionats que han pujat a la Mola. Tots han estat gravats per l'Emili i tots han vist per on fallava la seva cama. I tots han patit. I s'han desesperat. I s'han aixecat. Villa, també. L'aire fresc, els relleus del sòl, les paraules de l'Emili, fugir de la monotonia del gimnàs. L'Emili, com el Pepe Costa (que ahir, amb Sergio Busquets, també va fer l'excursió), com tots els membres del cos tècnic de Josep Guardiola, persisteixen en l'únic objectiu de mantenir el Barça en el lloc número u de tots els clubs del món. Costa entendre les filtracions sobre assumptes variats (també econòmics) dels ajudants del Pep. Segurament seria bo que l'Emili se'ls emportés a tots a córrer a conèixer l'esperit de la Mola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)