ACB

ERAZEM LORBEK

ALER PIVOT DEL FC BARCELONA REGAL

“L'opció NBA no està tancada”

Lorbek diu que realment només va considerar les opcions del Barça i de l'NBA

“Tenim una plantilla perfecta”, diu l'eslovè, que acceptarà descansar en alguns partits “pel bé de l'equip”

Plantilla llarga? Si hi ha algun partit que cal descansar i no jugar, ho acceptarem; el més important és l'equip

Erazem Lorbek (Ljubljana, 21/02/1984) passarà a la història del Barça Regal com un dels estrangers més valorats. Tant, que el club blaugrana va ser capaç de plantar cara a l'oferta dels Spurs de l'NBA i convèncer el pivot eslovè perquè es quedés a Catalunya. Lorbek assumeix més galons després d'una temporada on va ser el líder de l'equip blaugrana.

Vist amb la perspectiva del temps, suposo que ha d'estar satisfet per la gran aposta esportiva i sobretot econòmica que ha fet el Barça per vostè...
Ha estat una decisió bastant fàcil quedar-me al Barça perquè és un club molt ben organitzat, on tot funciona i on es juga a un gran nivell.
Fins a quin punt ha tingut importància que la seva família es trobi com a casa a Barcelona?
La meva família se sentia i se sent molt bé a Barcelona, però si hagués volgut jugar a l'NBA al preu que fos, no ens hauríem quedat perquè hi ha més ciutats al món. Però és cert que al Barça hi estem com a casa.
La possibilitat de marxar a l'NBA se la va plantejar com a real o sempre tenia el Barça de primera opció?
Ha estat una opció real, però al final vaig decidir quedar-me perquè pensava que era el millor. Crec que basquetbolísticament quedar-me al Barça pot beneficiar la meva progressió. Al club hi he trobat els meus minuts, i minuts de qualitat, i m'he sentit valorat, no només per la renovació sinó durant tots aquests anys.
Manté la il·lusió encara de jugar algun dia a l'NBA o ja és un capítol tancat?
Encara no està tancada l'opció de marxar a l'NBA, tot i que ara em vull centrar en el Barça. Sóc un jugador més d'estil europeu que no pas NBA, però aquí encara hi tinc camí per recórrer.
A l'estiu va tenir moltes ofertes sobre la taula. La millor va ser tornar a Moscou?
No només tenia ofertes del CSKA , sinó que n'hi havia altres d'interessants. Però cap era tan bona com la del Barça. Per això és el millor club d'Europa. De fet, quan estava decidint què feia, només hi havia l'opció del Barça i la de l'NBA. El CSKA no va ser una opció real.
Fent hipòtesi, creu que pel seu joc hauria triomfat a l'NBA?
Penso que a l'NBA hauria necessitat temps per adaptar-me. El tipus de joc és bastant diferent. El d'Europa és més normal per mi, m'ha arribat d'una forma més natural i sempre m'he entrenat i preparat així als clubs on he estat. M'hauria d'adaptar perquè no sóc tan físic com els jugadors dels EUA, però hi podria haver jugat bé. Els Spurs han tingut molts jugadors europeus, per això coneixen perfectament com són i ja saben el que draftegen quan ho fan.
Parlant del Barça 2012/13, vostè és un puntal en el joc interior, però encara falta un reforç més. Quina peça del puzle creu que necessita l'equip?
No sé què falta. Del que estic segur és que tenim un equip boníssim. Penso que tenim una plantilla perfecta. Sé que falta un pivot, però exactament no sé què és el que ens fa falta perquè ara mateix tenim de tot en totes les posicions.
Vostè és un líder silenciós, Navarro un líder natural i ara arriba Jasikevicius. Per lideratge no quedarà...
És molt bo que hi hagi molts líders a l'equip. És com a les seleccions on n'hi ha diversos i que juguen molt bé. Al Barça hi ha molts jugadors líders i només falta que hi hagi química perquè les coses surtin bé.
La diferència entre el Barça d'aquesta campanya i el de la passada és que augmenten els efectius a la plantilla. Això potser farà que hi hagi algun partit en què no vagi convocat. Com ho veu?
El que és clar és que tenim una plantilla de més de 12 jugadors. És molt important que en una temporada tan llarga tots estiguem preparats per aportar el que li faci falta a l'equip. Penso que tots som conscients que som prescindibles i evidentment sabem que tindrem menys minuts, que jugarem menys. Si hi ha algun partit que hem de descansar, ho acceptarem perquè és pel bé de l'equip, que és el més important.
I per si no hi havia prou partits, la nova Eurolliga farà que en juguin vuit més!
No sé què canviarà en el sistema de competició. El que queda clar és que hem d'anar partit a partit i anar guanyant. No hem d'oblidar que hi ha molts clubs de nivell, amb molta qualitat i amb molts recursos. Hem d'anar progressant i arribar al tram final al màxim nivell. No he pensat en la nova Eurolliga, però crec que pot estar bé perquè és on hi ha els millors equips i l'afició és el que vol.
Com valora la incorporació de Saras Jasikevicius?
És un gran fitxatge, ens pot ajudar moltíssim. És un superjugador perquè té molts títols, ha viscut moltes coses i ens aportarà l'experiència i el seu joc de qualitat que en moments decisius hi ha equips que no tenen. És una incorporació espectacular per a nosaltres.
Aquest estiu tothom ha vist els Jocs Olímpics, mentre vostè descansava de la selecció eslovena. Quin paper hi té en la selecció del seu país?
Aquest estiu he pogut descansar. No hem tingut selecció, com a mínim jo. Tenim europeu l'any vinent i només han cridat els joves del país per preparar la competició de l'estiu vinent. Jo, per sort, he pogut reposar i m'incorporaré a la selecció més endavant. Em feia falta un descans després d'una temporada llarga i dura.
S'està parlant dels problemes que hi ha per organitzar l'Europeu. No el veu perillar, oi?
Sí que hi estan havent coses,però es jugarà a Eslovènia perquè per això no hem jugat la fase de classificació i ja estem classificats. Encara queda temps i penso que serà molt important per al país, que està entregat totalment al bàsquet.
Quin nivell creu que té ara mateix Eslovènia?
El llistó és molt alt. Tenim una selecció amb molt de talent, estem jugant els últims anys junts, no falten jugadors importants i això fa que cada vegada estiguem més conjuntats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)