Barça

IGNASI TERMES

COORDINADOR DE CONTINGUTS DE LA VIA CATALANA

“Trepitjar el Camp Nou és projecció a l'exterior”

L'ANC valora positivament que el Barça hagi permès incloure l'estadi en el recorregut de la cadena

Des del Pertús fins a Alcanar, amb parada al Camp Nou. La cadena humana que formarà el poble català l'11 de setembre passarà per can Barça. Picadeta d'ullet del club, amb el suport de la resta del món de l'esport, a la causa sobiranista.

La Via Catalana trepitjarà finalment el Camp Nou. Bon reclam mediàtic.
És una gran notícia. Que la cadena humana trepitgi finalment el recinte esportiu més emblemàtic i internacional del nostre país és una excel·lent notícia i, evidentment, implica una gran projecció a l'exterior.
Com va néixer la proposta?
La reflexió ens va venir una mica arran del fet que volíem que el món de l'esport hi fos present, i sobretot que hi fos present de forma visible. A banda dels molts esportistes que participaran a títol individual en molts dels trams de la cadena, també volíem comptar amb la presència de les federacions esportives catalanes i els clubs del nostre país. I quin millor escenari que ubicar-los al Camp Nou.
Han trobat total predisposició per part del FC Barcelona? Com va acollir la proposta la junta?
La proposta de recorregut inicial que ja es va presentar al mes de juny ja preveia des del minut zero que la cadena passés per l'entorn del Camp Nou. Des d'aquell moment ens vam posar en contacte amb la junta per valorar la possibilitat de fer passar un ramal per l'interior de l'estadi. L'estiu són mesos difícils i no ha estat fins aquesta darrera setmana que hem tingut la confirmació oficial que hi podem passar. Hi ha hagut retard en la resposta, però no reticències. Ja acabàvem d'organitzar un concert al Camp Nou amb Òmnium Cultural a finals de juny i sabíem que el fet de no obtenir una resposta ràpida no era sinònim de problema. Som conscients que per al FC Barcelona l'activitat esportiva és una prioritat i és lògic que hi hagi menys celeritat en altres assumptes. La resposta ha estat un sí i això és veritablement important.
Suposo que ajuda el fet que un club com el Barça es mulli nacionalment, oi?
La iniciativa proposada des de l'Assemblea Nacional és una qüestió de país, que ens afecta a tots, i al Barça, com a club català, també. Que el FC Barcelona hi col·labori d'alguna manera o altra és un orgull i lògicament ajuda. Tot suma.
De fet, el Barça i el barcelonisme són agents actius en aquest sentit. Com a club és un fix anualment en l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova, enguany llueix la senyera en la segona equipació, va cedir l'estadi per organitzar el Concert per la Llibertat, en el minut 17 de cada partit al Camp Nou se senten càntics en favor de la independència...
En els últims tres anys aquesta il·lusió per l'independentisme i el sobiranisme ha canviat com un mitjó. Tots sabem que la funció prioritària del Barça és guanyar títols, però també ha fet passos importants endavant en aquesta lluita, en la mateixa línia que està fent tot el país.
S'ha dit que no es trepitjarà la gespa, per això.
Correcte. El club ens ha demanat no trepitjar el terreny de joc i que el museu pugui estar obert de forma paral·lela. La cadena humana passarà per l'exterior de l'estadi i aquest petit ramal passarà per la grada, per la llotja de l'estadi.
Tram exclusiu per al món de l'esport?
El Camp Nou és un reclam visible, però hem buscat la implicació de tot l'esport català. Ja tenim confirmada la presència en aquest punt de 22 federacions esportives catalanes i la del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau. També hem tramitat una petició al RCD Espanyol, respecte a la qual en el dia d'avui encara no hem obtingut resposta, per tal que la junta sigui present en aquest punt. Tampoc tenim confirmació oficial encara de si la junta del Barça hi serà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)