2a divisió FEF

Apurant l'últim cartutx

Sense marge. El Prat, encallat des de fa mesos a la zona de descens, va abandonar diumenge l'última posició i vol esprémer fins al darrer instant les poques possibilitats que té de salvar-se

Fa deu dies, amb la derrota per la mínima a Sant Adrià (1-0), semblava que les possibilitats de permanència del Prat s'esvaïen per complet. Una setmana després, però, una jornada rodona per als homes de Pepe Delgado, amb victòria contra el Sant Andreu inclosa, els va permetre abandonar la cua de la classificació i retallar tres punts d'una tacada respecte a la plaça de promoció i a la primera de salvació directa. La il·lusió d'assolir el miracle, amb tot, continua viva, tot i que l'equip sap que una sola ensopegada més convertiria la gesta en una utopia.

Falten set jornades i el Prat és dinovè. El conjunt potablava té la zona de promoció de permanència 7 punts per sobre i la salvació directa a 9. L'equip, però, compta amb la seva bona progressió: només ha perdut un partit dels últims cinc i seria catorzè si només comptessin els matxs de la segona volta. A més, l'actual entrenador, Pepe Delgado, ha millorat els registres del seu predecessor, sumant 16 punts de 51 possibles (31%) pels 9 de 36 d'Agustín Vacas (25%). Rafa Murillo, central i segon capità, analitza la situació: “La salvació no és una utopia perquè partit rere partit ens adonem que som superiors a molts rivals. Estem jugant bé a futbol i, si continuem així, pot arribar el premi.”

Caure, sinònim de baixar

Tenint en compte les estadístiques dels darrers deu anys, la mitjana de punts amb què acaba l'equip que disputa la promoció de permanència és de 43,6; mentre que el primer conjunt que se salva directament ho fa amb 44,9. D'acord amb aquestes dades, el Prat hauria de sumar 19 punts de 21 possibles per jugar l'eliminatòria de salvació o 20 de 21 per assegurar-se la permanència. Complicat, però no impossible. El mig Rubén Alcarazes nega abaixar els braços: “Encarem amb ganes i il·lusió el tram final de temporada. Hem de ser conscients que resten set finals i que tenim molt poc marge.” La pròxima cita, de fet, ja imposa moltíssim respecte, ja que toca visita el camp de l'equip més entonat de la lliga: un Hospitalet que viu un moment molt i molt dolç i ja és tercer. Pepe Delgado, tot i això, és relativament optimista: “Sabem que no depenem de nosaltres mateixos i que ho hem de guanyar gairebé tot. El repte és molt difícil, però no impossible.”

LES FRASES

La salvació no és una utopia perquè ens adonem que som superiors a molts rivals
Rafa Murillo
defensa del prat
Encarem amb ganes i il·lusió el tram final. Hem de ser conscients que tenim molt poc marge
Rubén Alcaraz
mig del prat

LA DADA

Ho hem de guanyar gairebé tot. El repte és molt difícil, però no impossible
Pepe Delgado
entrenador del prat
7
Punts
separen el Prat de la plaça de promoció de permanència i 9 de la salvació directa. L'equip sap que no pot fallar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)