Handbol

Handbol

El magnetisme de la resina

El Banyoles ha apostat aquest curs pel seu primer equip femení amb Francesc Planas i Arthur Delessert a la banqueta, tots dos provinents del Bordils

“Vaig pensar que seria una bona oportunitat abans de plegar”, diu Planas

L'Handbol Banyoles és el líder de primera catalana, amb set victòries en vuit jornades. Una aposta, la del femení, que el club banyolí va personificar en Francesc Planas i Arthur Delessert, tots dos provinents del Bordils. “La meva intenció era plegar al final de la temporada passada perquè crec que ja necessito un temps de repòs de pavellons. Però com que no va acabar gaire bé...”, diu l'entrenador, assistent de Pau Campos a Bordils fins a l'ascens a plata i que va deixar el juvenil el curs passat abans que acabés la temporada. “Creia que en el meu anterior equip els calia un toc d'atenció”, argumenta.

L'experiència

“Si hagués portat nois segurament m'hauria tocat jugar contra l'equip del meu poble i reconec que ara mateix tampoc ho volia fer. Vaig pensar que seria una bona oportunitat abans de plegar; provaria una cosa nova i em trauria el mal gust de la temporada passada”, diu Planas. Sense voler-ho, el tècnic es va acabar posant a l'aparador del femení: “En l'handbol gironí es coneix tothom. Un dia vaig anar a veure el derbi amb el Sarrià perquè sempre deia que el volia veure. També coneixia alguna jugadora de les 16 hores i els devia la visita. La bola es va anar fent gran, la junta se'n va assabentar i em van preguntar si m'agradaria. Els vaig dir que per mi cap problema, ells van decidir que ho volien provar, ens vam entendre i aquí estic”, diu sobre com va arribar a la Draga i amb Arthur Delessert –tècnic del cadet a Bordils, Planas ho era del juvenil– com a segon. “Només vaig posar dues condicions: que aquest any tot anés molt bé, i de moment això per part nostra es compleix. I que seguissin totes... Per tant, és molt aviat per parlar-ne. Després faltarà que em vulguin”, diu sobre la durada d'un projecte que va li impedir agafar-se l'any sabàtic que pretenia. Ara, amb l'equip líder de la lliga tot i que la classificació pel tècnic és indiferent –“tot i que no m'agrada perdre ni a les cartes”– i disputades vuit jornades, Planas pot fer una primera valoració del femení: “Abans de començar tothom em preguntava què m'havia pres o si estava sonat. I ara tothom em fa preguntes de com prova l'experiència. Suposo que com que tant l'Arthur com jo estem contents de com va, deuen pensar que potser no està tan malament.”

Les diferències

“Com en tots els aspectes de la societat, està guanyant punts. A Catalunya crec que ja fa anys que s'hi ha donat molta més importància i només has de mirar els campionats tant en l'àmbit de clubs com autonòmics: sempre hi ha algun català que està a dalt”, diu Speedy sobre l'handbol femení respecte al masculí. I els compara: “És diferent al masculí, sobretot en força i velocitat, però estem al·lucinant amb el nivell d'autoexigència que les mateixes jugadores s'estan posant. La frase “a veure noies, poseu-vos al cap que l'handbol no deixa de ser un joc” no sé pas quantes vegades l'hem dit ja. Si guanyem partits i hi ha jugadores que acaben amb uns morros que els arriben als peus perquè creuen que no ho han fet bé!
Això en masculí, almenys als equips que he estat, no passava.”

3
equips
gironins hi ha en la lliga: Banyoles, Sarrià-Riudellots i Garbí
2
duels
directes s'han jugat: 23-22 del Sarrià-Riudellots al Garbí i 22-14 del Banyoles al Sarrià-Riudellots
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)