Motociclisme

MotoGP

GP del Japó (entrenaments)

Valentino Rossi la clava

GP del Japó de motociclisme. L'italià fa la posició preferent aprofitant els errors de Marc Márquez en les voltes decisives i les molèsties de Jorge Lorenzo després d'una caiguda duríssima

Valentino Rossi, gairebé sense comptar-hi, va aconseguir la posició preferent a Motegi, davant de Marc Márquez i Jorge Lorenzo. Tot li va sortir bé, des d'una frenada impressionant en el delicat revolt 11 fins al fet d'aconseguir la volta ràpida amb la referència de Maverick Viñales –un cop més– i un parell de circumstàncies més, la caiguda de Jorge Lorenzo en el primer entrenament del dia i un parell d'errades de Marc Márquez en la tanda d'intents definitius, amb el segon joc de gomes.

Motegi està sent especialment dur amb les caigudes. La de Lorenzo va tenir similituds amb la de Pedrosa divendres i va acabar amb el mallorquí escopit violentament de la moto. També, com en el cas del català, en una volta d'escalfament, quan provava el compost tou pocs minuts abans del final de la sessió. El van evacuar en helicòpter a un hospital, però, a banda de dolors, no li van trobar cap lesió, i va disputar la qualificació adolorit.

Marc Márquez va perdre els dos intents de millora en entrar llarg al revolt 11 –rodava rere Rossi, que estava fent la volta de la pole– i en la volta posterior va fer el mateix en el revolt 5, però, en tot cas, la volta no podia ser la millor, perquè hi havia banderes grogues per una caiguda de Cal Crutchlow. Malgrat tot, l'anglès sortirà des de la segona fila, entre Andrea Dovizioso i Aleix Espargaró, millor Suzuki al davant de Maverick Viñales. El pilot de Roses, després de tres grans premis consecutius sortint de la primera fila, cau a la tercera i no sembla tenir prou ritme per lluitar amb els tres favorits.

Rins, amb problemes

Àlex Rins ha hagut de reprogramar el seu gran premi. Amb dolors per la caiguda de divendres i l'ajuda d'un anestèsic, ho va intentar, però no n'hi va haver prou. Va quedar tan lluny dels capdavanters –22è a 1.7 segons de Zarco i amb 21 pilots entre tots dos– que pensar en els punts ja semblava una expectativa alta. Però la caiguda de Zarco quan tibava en una volta que ja no valia –no se n'havia adonat–, val com a exemple que l'imprevist existeix. Àxel Pons va ser el millor català, sisè, però va perdre el seu últim intent per una caiguda. Dues posicions més enrere, Àlex Márquez, de nou competitiu.

En Moto 3, espectacular qualificació del gironí Albert Arenas, dotzè davant del seu company a l'equip Peugeot, John McPhee, en un circuit que descobreix.

Em fa molt de mal i he perdut força. Frenar i canviar de direcció em costa, però he de perdre el mínim possible
Àlex Rins
No tinc la posada a punt que necessito per estar al davant. Si hagués sabut que Rossi em seguia hauria tallat gas
Marc Márquez
M'esperava estar a primera fila però no a la ‘pole', perquè Márquez va molt fort. Ho he fet frenant a l'estil F-1
Valentino Rossi
Estic content perquè aquí havia de patir, però estem tenint un bon ritme tot el cap de setmana
Marc Márquez
He pogut fer una bona volta. Tercer és un bon lloc, vistes les circumstàncies. M'hauria pogut fer molt de mal
Jorge Lorenzo
64
posicions preferents
ja té Valentino Rossi, les mateixes que Marc Márquez i Jorge Lorenzo.
Volia avançar com més Ducati millor. Novè no és l'ideal, però com a mínim permet lluitar amb els capdavanters
Pol Espargaró

Dani Pedrosa, operat

Va arribar a 2/4 de 10 del matí a Barcelona i a la tarda ja el van operar a la clínica Dexeus per solucionar-li la fractura de clavícula que s'havia fet divendres a Motegi. És la quarta fractura de clavícula que es fa Pedrosa, dues a la dreta –la d'ara i la del 2011, a Le Mans– i dues més a l'esquerra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)