Motociclisme

moto gp

GP del Japó

Res no és imprevisible

GP del Japó. Moto GP. La victòria inapel·lable de Marc Márquez a Motegi i les caigudes de Valentino Rossi i Jorge Lorenzo completen la carambola que fa possible el tercer títol del català

A la primera. Marc Márquez (Honda) recupera el títol que va perdre l'any passat a mans de Jorge Lorenzo. El pilot de Cervera va guanyar el GP del Japó per primera vegada en Moto GP i Valentino Rossi (caiguda en la volta 7, quan era segon) i Jorge Lorenzo (caiguda en la volta 19, quan també era segon) van dibuixar una jornada nefasta per a Yamaha en un circuit que, tot i ser propietat d'Honda, els era favorable, com a mínim fins a l'any passat.

Fent la feina

Era remota la combinació que feia campió Márquez. Implicava que ell guanyés, i va guanyar. Perquè Lorenzo no fes podi i Rossi només sumés un punt. Dos zeros. Va sortir millor Lorenzo, que va tenir més de mig segon mentre Rossi anava fent la guitza al català, amb un parell d'avançaments que no portaven enlloc. Quan es va calmar –sempre amb Márquez segon– es va formar el grup de tres, amb Aleix Espargaró, Dovizioso, Viñales i Crutchlow en un segon terme.

Márquez anava pel lloc, sense patir –a la seva, com ha fet tota la temporada, sense amoïnar-se pels altres– i quan es va adonar que Lorenzo tenia greus dificultats per ser constant en 1:45, el va avançar i va començar a marcar un ritme de 1:45.5 constant, irresistible per a les Yamaha, en una sèrie de voltes de metrònom que recordaven l'estil de l'absent Dani Pedrosa. Dovizioso ja era quart i Viñales pressionava Aleix Espargaró.

La pressió els venç

I Rossi, pressionat, volent seguir el líder, va anar a terra en el revolt 10.

Ja es complien dues condicions, i la tercera no semblava impossible perquè Dovizioso –i amb ell, les Suzuki– estava a 1,5 segons de Lorenzo i anava retallant dècimes amb més de mitja cursa al davant. Márquez ja era més de dos segons a davant de Lorenzo.

I el mallorquí, pressionat per Dovizioso, també va fallar. Era clar que l'italià tenia la goma en més bon estat i, a més, Viñales acabava de superar Espargaró. Si Lorenzo perdia dues posicions, la trilogia es tancava i Márquez era campió. Però no hi va haver emoció perquè quan faltaven cinc voltes per al final Lorenzo va caure. Curiós, però de les tres condicions, les dues que semblaven utòpiques es complien i l'única que podia fallar era la victòria de Márquez. Però en una temporada tan sòlida és difícil que el Tro cometi una errada tan greu i Márquez va assolir una nova fita: guanyar un títol guanyant la cursa. En els quatre anteriors no havia estat així.

De rebot també val

En una pista tan exigent amb les caigudes com Motegi, les retirades de les Yamaha no desmereixen gens els podis de Dovizioso (en les quatre curses anteriors havia estat lluny) i Maverick Viñales, per bé que el pilot de Suzuki hauria pogut aspirar a més si en la lluita –molt respectuosa– amb el seu company Aleix Espargaró no hagués perdut algun segon valuós. També Tito Rabat va acabar en els punts, catorzè.

Troben una altra fractura a Dani Pedrosa

Dani Pedrosa va ser operat dissabte per estabilitzar-li la fractura de la clavícula dreta que es va fer divendres, però el pas per la clínica Dexeus també li va servir perquè li trobessin una altra lesió a la cama dreta, una fractura sense desplaçament en la part inferior del cap del peroné. En el cas de la clavícula, la solució va ser implantar una placa de titani. En el peroné, s'ha decidit immobilitzar-lo. El primer pronòstic indica que Pedrosa podria córrer a Xest (13 de novembre).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)