3a divisió FEF

èric lópez

jugador del vilassar

80 metres obstacles

Èric López va recórrer més de tres quarts de camp per marcar el gol de la victòria contra l'Europa

Ara intenta reprendre una vida futbolística problemàtica en el passat

Èric López (Barcelona, 1993) va córrer amb la pilota durant 80 metres per marcar el gol de la victòria diumenge contra l'Europa. Però darrera d'aquella cursa no només hi havia la consecució de l'objectiu col·lectiu –de magnitud, ja que era la primera victòria del Vilassar–, sinó que també estava plena reivindicació personal. López hauria corregut el que hagués calgut si aquest gol, a més del triomf del seu equip, l'ajuda mínimament a rellançar la seva carrera professional. Un debut a primera massa aviat, amb 17 anys, ofertes d'equips d'elit des de ben petit i un mal assessorament l'han portat al fet que, sis anys després, estigui intentant rellançar la seva vida futbolística a la tercera divisió.

“És la teoria de l'embut en el món del futbol. A l'elit les oportunitats s'escurcen, i és molt difícil arribar-hi.” Qui ho diu és el seu company d'equip, Adri Blanchart que va ser internacional sub-17 i que va atraure les mirades del Milan quan era juvenil i jugava a l'Espanyol: “No em penedeixo de res del passat, he gaudit del futbol en un altre nivell i ara ho faig a tercera divisió.” López també va sentir cants de sirena provinents del Milan, però el seu cas actualment és molt diferent. “Jo encara persegueixo el somni d'arribar a ser professional del futbol”, afirma: “Em va arribar tot de massa jove. Jo era un noi de barri, i tothom em felicitava pel carrer quan em veia per la televisió. Em penedeixo, per exemple, d'haver marxat de l'Espanyol de males maneres, perquè ells sempre em van tractar molt bé i vaig estar mal aconsellat per gent externa.” Aquesta caiguda progressiva el va portar a estar a punt de llançar la tovallola: “M'atribueixo el fet que no he estat gens bé psicològicament en els últims dos anys. Però tot plegat et fa madurar, i gràcies a la meva família i al meu mànager sóc aquí per continuar lluitant i començar de zero”, explica Èric López, que s'obre portes professionals amb els estudis i altres feines, a més del futbol. De moment, espera continuar saltant obstacles i que el gol de diumenge passat l'ajudi a rellançar la seva trajectòria mentre el Vilassar continua guanyant.

Passat gloriós.
El març del 2011, el ‘baby boom' que va provocar Mauricio Pochettino fent debutar molts jugadors del planter de l'Espanyol va donar l'oportunitat a Èric López. Va ser al Ciutat de València contra el Llevant substituint Sergio García. Poc després, una sortida tumultuosa del conjunt periquito el va dur al Vila-real B i, després, al Cartagena i al Prat. Posteriorment, va jugar al Martinenc, al Júpiter, a la Cultural Leonesa i al Vilassar.
13
minuts
a primera divisió amb la samarreta de l'Espanyol, dividits en dos partits: contra el Llevant (jornada 27) i contra el Màlaga (jornada 29).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)