Barça

Umtiti es gradua amb èxit

Excel·lent. El central francès d'origen camerunès va brillar en el seu primer gran partit amb la samarreta del FC Barcelona, i el seu fitxatge es comença a valorar com un gran encert

Del partit contra el Manchester City quedaran els gols de Messi, les aturades de Ter Stegen, la feina de Rakitic i la consagració de Samuel Umtiti. El central francès arribat aquest estiu a Barcelona no havia jugat encara cap partit gran amb la samarreta blaugrana després d'haver-se lesionat dies abans que els de Luis Enrique rebessin l'Atlético de Madrid. Després de 23 dies de recuperació, dimecres contra el Manchester City tenia un retorn exigent, la seva primera gran prova de foc, i la va superar amb un excel·lent. Impecable en el joc aeri, en l'anticipació i en la sortida de pilota, aquest jove defensa de 22 anys va superar sense problemes la insistent pressió que van fer durant molts minuts els davanters anglesos i va tenir capacitat per liderar la defensa quan Gerard Piqué va caure lesionat en els últims minuts de la primera part. Es va quedar en aquell moment orfe de guies, amb el català a la banqueta i Mascherano a la banda dreta, però al francès d'origen camerunès no li van pesar els galons que li van caure de manera inesperada i va brillar tot i haver de jugar a la part dreta del centre de la defensa acompanyat d'un altre esquerrà, el seu compatriota Jérémy Mathieu.

Umtiti no va perdre cap pilota durant els 90 minuts, la va tocar 68 vegades, 64 amb encert, i no va tremolar les quinze vegades que va haver de combinar amb Ter Stegen. A més, no va haver de fer cap falta per imposar-se als davanters del Manchester City. Ni quan li arribaven en espai obert ni quan Guardiola va posar Agüero com a referència en els últims minuts. El francès va ser l'únic blaugrana que no va perdre pilotes dels que van disputar el partit sencer, cosa que té molt mèrit tenint en compte la pressió exercida pels homes de Pep Guardiola. Va rebutjar sis pilotes en defensa i va ser capaç de fer dues passades de mèrit bones, totes dues a Neymar, dues passades que van servir per donar sortida a l'equip i evitar la línia de pressió dels anglesos. Umtiti va tenir temps de rematar una vegada a porteria, un cop de cap que va sortir ajustat al pal després d'un servei de córner.

“Estic molt content. Estic començant a jugar partits importants com aquest en una competició com la Champions i en un equip gran com el Barça. Estic satisfet del meu rendiment i content de poder jugar al costat de jugadors com aquests. Jugar al costat de Messi és un privilegi. És el millor futbolista del món. És capaç de fer gols, fer passades de gol... ho pot fer tot”, deia Umtiti després del partit. El francès tenia molt clar quines havien estat les claus de la victòria blaugrana. “Ens hem enfrontat amb un gran equip. Ens ha afavorit l'expulsió de Bravo. Nosaltres hem estat molt seriosos durant tot el partit, hem estat intel·ligents. I tenim Messi”, va assegurar el central del Barça, que es va consagrar com a blaugrana dimecres i exercirà de líder en els propers partits.

CONSAGRAT

Després de 23 dies lesionat, va fer un partit perfecte liderant la defensa

LES DADES

No va perdre cap pilota i no va fer cap falta per aturar els atacants del City
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)