Eurolliga

bàsquet

eurolliga

A casa, fermesa

Eurolliga. El Barça Lassa s'estrena al Palau rebent el Fenerbahçe sense Navarro i amb el dubte de Pau Ribas

No està sent una arrencada de curs fàcil per al Barça Lassa. Les lesions, focalitzades en la seva línia exterior, són un fre al creixement col·lectiu i obliguen a esprémer peces com ara Rice i Oleson, i a donar responsabilitats a Peno. “Ara no estem com voldríem, però és una situació estranya. Molts jugadors estan fora i molts d'ells són creadors. Confiava a estar més ben preparats, però fem servir cada dia cinc o sis jugadors del filial per completar els entrenaments”, raona Georgios Bartzokas.

El calendari no espera ningú –ara li vénen cinc partits en deu dies– i, mentre no es recuperin tots els efectius, l'equip blaugrana haurà d'intentar sortir-se'n com pugui. A més de les baixes sabudes (Lawal i Koponen), tampoc hi serà Navarro avui. El dubte és si Pau Ribas arribarà a temps per reaparèixer contra el Fenerbahçe al Palau. El badaloní ha tornat a treballar amb el grup un cop superats els problemes a l'abductor de la cuixa dreta. Sigui com sigui, el rival, l'actual subcampió, és de primer ordre i s'ha plantat a Barcelona al complet. Kalinic, que es va perdre el debut europeu fa una setmana, va reaparèixer dilluns passat en el campionat turc. “Parlem d'un equip que juga duríssim en defensa. Disposen de protectors de la cistella com ara Udoh i Vesely, creadors com Bogdanovic i Dixon, i llançadors com Datome. I, a més, ja fa més d'un any que juguen junts. Ho haurem de fer molt bé, però no són imbatibles. Ja van perdre el primer partit en la lliga turca”, va insistir Bartzokas, que sap el pes que tindrà fer-se fort a casa en el nou format, perquè assolir victòries a fora serà molt car. Per això té tant valor el triomf de fa una setmana a Kazan.

Reforços

El tècnic grec es va referir també a la possibilitat que el Barça Lassa fitxés per apuntalar la seva plantilla. No ho va descartar: “Sempre tenim posat un ull en el mercat, però no és fàcil, sobretot en aquest període. Però si apareix una bona oportunitat, hi estem oberts.”

LA PRÈVIA

Hem de tenir paciència, que tothom es recuperi. Necessitem els dotze jugadors per garantir un nivell de qualitat en els partits
Ens enfrontem a un dels equips que probablement serà a la final a quatre, però no són imbatibles
Georgios Bartzokas

Koponen, en la recta final

La tornada del finlandès a les pistes està molt a prop. Al matí, Bartzokas anunciava que Petteri Koponen començaria a treballar amb el grup: “Serà el seu primer entrenament amb contacte. És qüestió de dies i, potser en una setmana ja juga.” Minuts més tard, apareixia sobre el parquet del Palau Blaugrana per exercitar-se. El combo va patir el 19 de setembre un accident de trànsit, quan el taxi en què viatjava va ser atropellat per un altre vehicle i, com a conseqüència, va patir un traumatisme cranioencefàlic. Des de llavors, ha seguit el protocol habitual de seguiment i la seva evolució ha estat molt positiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)