Eurolliga

bàsquet

Xavi Pascual, tres anys al Panathinaikòs

Bàsquet. Principi d'acord entre el tècnic de Gavà i el club grec després de dos dies d'estira-i-arronses. Tornarà al Palau Blaugrana el 2 de desembre

Ni tan sols han passat quatre mesos des que el Barça Lassa el va acomiadar –Albert Soler i Joan Bladé li van comunicar la decisió el 27 de juny, rescindint la temporada que li quedava– i Xavi Pascual ja ha trobat equip. És el Panathinaikòs, el primer gran club europeu que ha fet canvis a la banqueta. Dimarts, l'endemà de la desfeta verda a la pista de l'Olympiacòs en la lliga grega (88-63), es va precipitar l'adéu de Giannis Pedoulakis. I des de llavors, el tècnic de Gavà (1972) havia estat l'opció prioritària del nucli directiu.

Tenint en compte la inestabilitat que es viu a la banqueta del PAO –des de la marxa d'Obradovic, ja fa quatre anys, hi han passat Pedoulakis (dos cops), Ivanovic i Djordjevic–, condicionava qualsevol negociació a un contracte garantit per a més d'un any. Al final, i després de dos dies d'estira-i-arronses entre les dues parts, ahir es va tancar un principi d'acord per les tres properes temporades, pendent de firma. Georgios Vovoras, fins ara assistent de Pedoulakis, es farà càrrec de l'equip avui a la pista del CSKA i, previsiblement, també diumenge, contra el Koroivos. El debut de Pascual es produiria la setmana vinent. En concret, el dimecres a Alemanya, a la pista del Brose Bamberg. La tornada al Palau no trigarà a arribar, ja que serà el 2 de desembre en la desena jornada d'Eurolliga.

Tot un repte

Després de quatre anys ja sense ser a la final a quatre i dos sense lliga –el seu botí han estat dues copes en els darrers dos cursos–, el Panathinaikòs espera que el tècnic català els torni a situar a dalt de tot. En l'Eurolliga es troben 1-0, amb la victòria en la jornada inaugural contra el Zalgiris de Jasikevicius, i a Grècia el balanç és 1-1.

Tot i la retirada de Diamantidis a l'estiu, Pascual tindrà a disposició un roster de gamma alta. A més dels que continuen de l'exercici passat (Nick Calathes, Pappas, Gist i Feldeine), han estat agressius en el mercat, enduent-se elements cobejats, com Bourousis i Mike James (Baskonia), Rivers (Madrid) i Chris Singleton (Lokomotiv Kuban). Abans del relleu a la banqueta, l'entitat ja estava rastrejant el mercat a la recerca d'un base, ja que precisament James estarà uns dos mesos de baixa. El base de l'Estudiantes, Omar Cook, és l'opció desitjada, però no s'ha pogut arribar de moment a cap acord amb els col·legials.

19
títols
va guanyar en els vuit anys al Barça Lassa (4 Lligues Endesa, 1 Eurolliga, 3 copes, 4 supercopes i 7 Lligues Catalanes).
8
anys
va dirigir el club blaugrana, des del febrer del 2008 fins a aquest juny. En 632 partits oficials va firmar el 77% de triomfs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)