Waterpolo

Waterpolo

Copado, la mà de l'experiència

“Tots voldríem guanyar el Sabadell, però els seus èxits beneficien a tothom”, diu la portera del CN Terrassa, que demà comença un curs ambiciós

“El que s'ha fet en el waterpolo d'aquí és difícil d'aconseguir, però també de mantenir”

Ana Copado (Rubí, 1980) va pensar seriosament a penjar el casquet al juny, però Xavi Pérez, el seu tècnic al CN Terrassa, la va convèncer, i ara no només no se'n penedeix, sinó que espera amb candeletes que sigui dissabte i començar, a la piscina del Moscardón de Madrid, la trentena edició de la lliga de divisió d'honor femenina, en la qual el CN Sabadell Astralpool és el màxim favorit per encadenar el setè títol. “Fa temps que jugo i cada any es fa una mica més difícil anar a entrenar-te cada dia, perquè estàs cansada entre la feina i tot plegat. De vegades m'agradaria tenir la tarda lliure, però tota la vida he fet això i he après a administrar el temps”, explica la jugadora més veterana de la competició i un testimoni autoritzat per radiografiar el waterpolo femení actual: “El veig molt jove. Hi ha moltes nenes joves que pugen amb força i tècnicament són bones. Té futur, una altra cosa és si parlem de recursos i subvencions, però no hi vull entrar, no em toca a mi. Hi ha nenes de 16 i 17 anys que són autèntiques cracs. En la meva època també hi havia noies amb aquesta qualitat, però no tantes. Ara el joc és més físic, ràpid i fort, hi ha hagut un salt qualitatiu.” Plata en els Jocs de Londres i membre de la selecció espanyola en etapes diferents, les ha viscut de tots els colors: “Temps enrere veia noies que combinaven la feina amb els entrenaments amb la selecció, no parlo de clubs, sinó de la selecció. No es guanyava res i es quedava darrere de les potències, però es lluitava per ser-ne una, i sense recursos. He vist com ha evolucionat fins al gran salt definitiu, que és la plata olímpica, sense oblidar el mundial júnior. M'agradaria que les joves fessin una mirada enrere per valorar el que s'ha fet i que els doni forces per continuar endavant, perquè això és molt difícil d'aconseguir, però també de mantenir.” Per això entén el setè lloc d'Espanya en els Jocs: “No es pot dubtar d'aquest equip encara que no s'hagi aconseguit la medalla. Els Jocs Olímpics són una competició complicada, i classificar-s'hi ja és un èxit. Per això és tan valuosa una medalla olímpica, és molt difícil d'assolir. No s'ha criticat l'actuació de l'equip, perquè no es pot fer. No ha estat un fracàs.”

Accepta la superioritat del Sabadell, encara que, òbviament, ja li agradaria aixecar una copa, i fa una lectura positiva de les gestes sabadellenques: “El que volem la resta és aproximar-nos al nivell del Sabadell, i quan s'estigui més a prop, intentar guanyar-los alguna cosa, com va fer el Mataró amb la copa. Els equips estan treballant bé i intenten ser més professionals. Els èxits del Sabadell i d'Espanya fa que les jugadores de fora vulguin venir a la nostra lliga, i això enriqueix el campionat. I no només al Sabadell, sinó també a equips més modestos. A tots ens agradaria guanyar el Sabadell, però la seva feina i els seus èxits beneficien a tothom.”

Demà, a Madrid, el Terrassa comença un trajecte ambiciós: “Pot sonar a tòpic, però tenim molta il·lusió. Van deixar l'equip peces importants i va suposar un cop dur, però ens hem reforçat amb quatre bons fitxatges que ens ajudaran moltíssim. Això ha fet que ens ho agaféssim amb més ganes, i des de la setmana passada que desitgem que comenci la competició. Els tècnics ens han transmès ambició i volen que assolim la millor classificació del club, que fins ara era la sisena. Igualar-la seria un èxit, però en volem més i volem continuar creixent. Esperem fer un pas endavant.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)