Barça

ENTREVISTA A FRAN CHECA

“Marcarà molts gols, ho porta a la sang”

“Paco juga al Barça, però és del València. Aquest és el seu club”

“Si aquesta tarda ens han de fer un gol, que ens el marqui ell”

Nosaltres l'aplaudirem, és un professional i entenem que volgués marxar, però molta gent el xiularà perquè el club l'ha fet culpable

Fran Checa és un dels fundadors i socis de la Penya Valencianista Paco Alcácer de Torrent. Fundada l'any 2010 per familiars i amics del jugador, té actualment una cinquantena de socis després que es convertís en oficial l'any 2011, quan el jugador va fer dos gols en la final de l'Eurocopa sub-19 que va guanyar la selecció espanyola. Checa explica com rebran els membres de la penya l'actual jugador del Barça avui en el seu retorn a Mestalla.

Aquesta tarda Paco Alcácer torna a Mestalla amb la samarreta del Barça. Com el rebran?
Els membres de la penya el rebrem amb naturalitat. Nosaltres l'aplaudirem, perquè Paco és amic de molts de nosaltres i, fins i tot, familiar d'uns quants. Som del València, però entenem que hagi marxat. Un futbolista sempre vol millorar professionalment, i és normal que vulgui anar a un equip com el Barça. Allà ho podrà guanyar tot.
I la resta de l'afició? Perquè fa l'efecte que molts no van entendre la seva marxa...
Crec que una bona part de l'afició el xiularà. Ja ho han fet en algun partit, fins i tot han cremat alguna samarreta seva. Les opinions dels aficionats sempre són respectables, però en això s'equivoquen, perquè Paco és del València. Les circumstàncies l'han portat a un altre equip, però puc assegurar que el seu cor és del València i que serà sempre d'aquest club. Jugava al València des dels onze anys i tota la seva família és del València. Ara juga al Barça, però el seu equip és aquest. Per això sé que si marca no ho celebrarà.
Com van viure el traspàs?
Segur que ell va voler marxar, però també és cert que la directiva el volia vendre. La directiva del València ho va fer molt malament. Si no l'hagués volgut vendre hauria demanat la seva clàusula de rescissió. En canvi, va pactar de seguida el preu amb el Barça. A més, ho va calcular tot perquè Paco quedés com el culpable. Volien vendre els millors jugadors, i ho van fer. Primer, André Gomes i Mustafi, i per acabar, Paco. Així van tapar les primeres vendes i l'afició es va emprenyar amb el que era el seu ídol. Les coses s'estan fent malament, però als aficionats que som una mica intel·ligents no ens enganyen. Hi ha altres que es deixen influir pel que diuen la premsa i els comunicats del club.
Com veu Alcácer al Barça?
En aquests moments està en una fase d'adaptació. Sempre és complicat adaptar-se a un equip nou, i més si estem parlant del Barça, el millor equip del món. Com no ho ha de tenir difícil si ha de competir amb Messi, Luis Suárez i Neymar? Li puc dir que acabarà marcant gols, molts gols, i que triomfarà. El conec des de fa molts anys i porta el gol a la sang. Li surt de manera natural i sé que marcarà molts gols al Barça.
I si marca avui...
Espero que no marqui, però també he de dir que si el Barça ens ha de marcar algun gol, que sigui de Paco. Abans que, per exemple, ens el marqui Luis Suárez que sigui Paco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)