Barça

Retorn a Mestalla

El davanter va ingressar al València als onze anys i va marcar 44 gols amb la samarreta del primer equip

El portuguès va fer dues temporades molt bones amb el conjunt valencianista

El FC Barcelona ha pescat molt a Mestalla els últims anys. Fins a quatre futbolistes de l'actual plantilla de Luis Enrique van arribar de València: Jordi Alba, Mathieu, André Gomes i Paco Alcácer. Els dos últims van ser fitxats l'estiu passat, així que avui tornaran per primera vegada a Mestalla amb la samarreta del Barça. Especialment emotiu serà per a Alcácer. Valencià nascut a Torrent, porta el València al cor. Des dels onze anys vestia la seva samarreta. Va debutar al primer equip amb només 17 anys l'11 de novembre del 2010, en la tornada dels setzens de final de copa contra el Logroñés. Els tres últims cursos, i després d'haver jugat una temporada com a cedit al Getafe, havia triomfat al primer equip del València, marcant 44 gols i convertint-se en l'ídol d'una afició tan exigent com la de Mestalla, seguidors que el van acollir des d'aquell tràgic 12 d'agost del 2011, dia que el seu pare va morir d'un infart quan abandonava Mestalla amb el seu fill i la seva esposa. Alcácer havia jugat el Trofeu Naranja contra la Roma que entrenava Luis Enrique i va fer un gol. “És evident que és un partit molt especial per a mi. He estat tota la vida a València, i quan torni a Mestalla em retrobaré amb molta gent que conec. Estic preparat per tenir una rebuda hostil. Sé que hi ha una part de l'afició que em xiularà, però què hi farem. Ho sé perquè m'han criticat molt després de marxar. El que puguin dir de mi és per fer-me mal a mi o a la meva família. Els que de veritat m'han estimat em donaran suport, com han fet sempre. Això és el més important. A mi al final l'únic que m'importa és el que digui de mi la meva mare”, explica el davanter a L'Esportiu.

Alcácer encara no s'ha estrenat com a golejador amb la samarreta del Barça. Contra el Deportivo va tenir tres ocasions per fer-ho, però no la va encertar i se'l va veure amb una mica d'ansietat. El destí pot fer que s'estreni a Mestalla. “Tinc moltes ganes d'estrenar-me com a golejador amb el Barça, però si marco a Mestalla no ho celebraré. Ni que sigui el primer ni que sigui el número 100. Al València li ho dec tot i no celebraré mai un gol contra el València”, explica Alcácer, que valora la situació del seu actual equip: “A València en els últims anys s'ha treballat molt bé el futbol de base, s'ha treballat molt bé l'escola i han sortit jugadors importants, però ara fa uns anys que no s'estan complint els objectius. El València ha d'estar sempre a Europa i, si pot ser, en la Champions. Espero que vagi a més, perquè és un club que m'ho ha donat tot. Ara han canviat d'entrenador i van guanyar a Gijón. Ens trobarem un equip molt motivat i un estadi que pressiona molt. Ho sé per experiència.”

No és Alcácer l'únic jugador del Barça que torna a Mestalla avui per primera vegada. També ho farà André Gomes, tot i que el portuguès no té amb el València els vincles emocionals d'Alcácer. Va arribar procedent del Benfica l'estiu del 2014 i va jugar dues temporades a Mestalla. Va ser indiscutible en totes dues, va fer 9 gols en 78 partits i l'estiu passat va ser traspassat al Barça, equip en què, tot i tenir una gran competència, de mica en mica va disposant de minuts. El portuguès, com Alcácer, no espera una bona rebuda aquesta tarda i respecta el que pugui opinar l'afició del València, però també li agradaria que entenguessin la seva posició. “No he pensat gaire com em rebrà l'afició. Tinc una bona amistat amb molta gent a València. Amb jugadors i amb molts treballadors del club, i per això estic content de tornar-hi avui. Van ser dos grans anys a València. Sé que hi ha una part de l'afició que m'ha criticat perquè vaig decidir marxar. Respecto totes les opinions, però vaig escollir el que era millor per a mi. Al València li desitjo el millor, que guanyi sempre excepte quan jugui contra el Barça”, explica el migcampista a aquest diari sobre un partit en què podria ser titular després d'haver jugat només els últims minuts dimecres passat contra el Manchester City en la Champions.

Com Paco Alcácer, André Gomes també espera un partit dur i competit aquesta tarda. “He patit una mica amb l'inici de lliga del València. És un club pel qual tinc estima, però amb el canvi d'entrenador sembla que les coses han millorat. Segur que ens posen les coses molt difícils, però només penso a guanyar el partit per continuar en les primeres posicions de la classificació”, diu el portuguès, que va marxar del València cap a Barcelona deixant una bona quantitat a la caixa de Mestalla, 35 milions d'euros fixos que podrien arribar a ser fins a 20 més en variables.

ALCÁCER

“Sé que molts em xiularan, però a mi l'únic que m'importa és el que diu ma mare”

ALCÁCER

“Tinc moltes ganes de marcar, però si m'estreno a Mestalla no ho celebraré”

ANDRÉ GOMES

“Respecto totes les opinions, però si vaig marxar és perquè era el millor per a mi”

ANDRÉ GOMES

“Sempre estaré agraït al València, però avui només penso en la victòria”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)