Barça

“Haurem de ser efectius i estar ben afinats”

Luis Enrique. L'entrenador del Barça destaca el bon ambient que hi ha al vestidor i adverteix del perill que tenen Mestalla i els jugadors del València

Abans de l'entrenament d'ahir a la tarda, previ al viatge de l'expedició blaugrana a València, Luis Enrique va atendre els mitjans de comunicació a la ciutat esportiva. El tècnic va subratllar el perill que suposa trobar un rival que acaba d'estrenar entrenador. “Ens enfrontarem amb un València desconegut, pel poc temps que fa que hi és Prandelli. Segons la poca cosa que hem pogut veure, l'ordre defensiu i la bona col·locació són alguns canvis respecte de la fase anterior. No tenen una situació gaire positiva, però la qualitat individual dels seus jugadors fa que siguin un rival a considerar. Per les altres visites que hem fet, ja coneixem les dificultats que comporta”, va dir en la seva primera resposta. L'asturià, que va reconèixer la dificultat de jugar davant d'un públic tan calent com el de Mestalla, va tenir bones paraules per a Cesare Prandelli, a qui coneix de quan era el seleccionador d'Itàlia i ell entrenava la Roma. “Va a un club intens, i ho sap. Necessitarà temps per demostrar la seva vàlua. Està molt preparat en l'aspecte futbolístic i personal. Li desitjo molta sort.”

No va voler comentar la més que possible rebuda hostil del públic valencianista a Paco Alcácer, però sí que va insinuar el que espera dels seus futbolistes demà a la tarda. “Estem acostumats a diversos tipus de pressió. Demà haurem de ser efectius per trobar espais i, contra un rival amb un nivell físic i tècnic alt, estar ben afinats.” Després de visitar Mestalla, el Barça jugarà a casa contra el Granada i, tot seguit, haurà de viatjar a Manchester per enfrontar-se amb el City en la Champions i a Sevilla per disputar l'onzena jornada de lliga al Sánchez Pizjuán. Arriben, doncs, tres desplaçaments de consideració. Luis Enrique, però, només pensa en el partit d'aquesta tarda: “No ens interessa res més que el València. El que passi d'aquí a uns dies no existeix.”

Quant al poc temps de preparació que ha tingut abans del duel d'avui comparat amb els altres tres equips que van jugar la Champions i que disputaran els seus partits de lliga demà, el tècnic asturià hi va treure importància: “Les situacions bàsiques que es produeixen en cada jornada ja les tenim treballades. Fem feina de recuperació dels jugadors, i en les xerrades i el vídeo concretem sobre el partit. Hi estem acostumats. No és excusa.”

Un sopar perfecte

Luis Enrique, per altra banda, no va concretar si Sergi Roberto, que va quedar fora de la convocatòria contra el City, està a punt. “Està bé, però no sé si prou per ser titular.” En tot cas, l'opció de jugar amb Javier Mascherano a la dreta de la defensa no és descartable. “És una possibilitat. Ho va fer molt bé contra el City”, va comentar l'entrenador del Barça. Sobre Luis Suárez, que dijous va rebre la Bota d'Or, va aprofitar per destacar la mentalitat del grup de futbolistes que entrena: “Ha fet una evolució normal des que va arribar que ens fa més perillosos. De vegades és assistent, de vegades és rematador, de vegades defensa... La grandesa dels nostres jugadors és que poden fer tot això.”

També va parlar de Luis Suárez quan va comentar el sopar que dijous va reunir futbolistes, tècnics i treballadors del club en un restaurant. “Va ser una nit perfecta. Un company va voler fer partícip la resta de plantilla del seu èxit i ens va convidar a tots”, va dir. Per a Luis Enrique, el bon ambient que hi ha al vestidor és clau: “Ajuda molt a treballar de gust. Tenim una plantilla plena d'estrelles, i la seva grandesa és que tots pensen que el bé col·lectiu està per sobre de l'individual. És un plaer veure-ho.”

LES FRASES

El València no té una situació gaire positiva, però la qualitat dels seus jugadors fa que sigui un rival a considerar
Tenim una plantilla plena d'estrelles, i la seva grandesa és que tots pensen que el bé col·lectiu està per sobre de l'individual
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)