Reus

Examen defensiu de nivell

Reus. El conjunt roig-i-negre, el menys golejat de segona A, posa a prova la seva solidesa en la visita del Lugo, el més golejador, en un duel entre dos equips a la zona alta contra pronòstic

Pocs haurien dit abans de començar la temporada que el Reus-Lugo seria un dels partits atractius –per classificació i xifres, el més atractiu– de la desena jornada, i pocs haurien situat els dos equips entre els millors després de deu partits i encapçalant estadístiques. El partit d'aquesta tarda al municipal reusenc (a les 18 h) enfronta el tercer classificat –l'equip català– i el segon –el gallec–, empatats a 17 punts, o, el que és el mateix, la millor defensa contra el millor atac. Si la principal arma del Reus fins ara és la solidesa defensiva, ja que és l'equip menys golejat, amb 5 gols rebuts en els 10 partits disputats, la del Lugo és la capacitat golejadora, amb 18 gols marcats, un registre que no iguala ni supera cap equip. El Lugo és un bloc que anteposa l'aspecte ofensiu al defensiu –ha rebut força gols, 12–, tal com explica al seu tècnic, Luis César: “La nostra obsessió és el gol. La idea és obligar el rival a buscar més d'un gol per derrotar-nos.” De totes maneres, els gallecs han guanyat solidesa defensiva últimament, ja que la majoria de gols els van rebre en els tres primers partits de lliga, amb un 2-2 i dos 3-3. A fora, el Lugo no ha perdut, si bé ha empatat quatre dels cinc partits. Luis César sap que avui tindran un partit complicat contra un Reus que “defensa i ataca amb eficàcia” i que té “moltes variants, amb centrals que participen, migcampistes dinàmics i velocitat a les dues bandes”.

El tècnic del Reus, Natxo González, també considera que el Lugo domina molts registres: “Dóna un bon tracte a la pilota, quan la recupera té velocitat i en l'estratègia genera problemes.” El basc considera que la millor manera de neutralitzar la referència ofensiva del Lugo, Joselu, màxim golejador de segona A amb 8 gols, és fer que no generin accions d'atac des d'on les inicien. A Natxo González no el sorprèn que el Reus i el Lugo estiguin a la zona alta: “La història i el pressupost d'un equip no és decisiu. Hi ha una gran igualtat i et pots deixar punts a qualsevol camp. Els favorits tenen molta pressió i quan les coses no els van bé els costa redreçar el rumb.”

LES FRASES

Hem d'intentar que no generin tantes accions d'atac fixant-nos en l'origen de les jugades
Natxo González
entrenador del reus
La nostra obsessió és el gol. La idea és obligar el rival a buscar més d'un gol per derrotar-nos
Luis César
entrenador del lugo

Vítor Silva i David Haro, disponibles

Vítor Silva i David Haro, que encara no han debutat aquesta temporada, ja estan totalment recuperats de les seves lesions, però Natxo González no va avançar ahir si participaran en el partit d'avui. Els que segur que no ho faran són David Querol, encara amb problemes als isquiotibials, i Chrisantus. Tot i que el davanter ja ha superat l'esquinç al genoll esquerre, Natxo González prefereix no forçar-ne el retorn després d'un mes i mig de baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)