Espanyol

Futbol

Primera divisió

L'anhelat pas endavant

L'equip blanc-i-blau necessita sumar la primera victòria a casa per guanyar tranquil·litat i fugir de la zona baixa

El joc directe i de segones jugades de l'Eibar obligarà l'onze blanc-i-blau a portar la veu cantant

“Us veig molt negatius.” Quique Sánchez Flores va recórrer ahir a l'humor en vista de les preguntes sobre les conseqüències de sumar una altra jornada, la novena, amb tan sols una victòria. L'Espanyol rep avui un Eibar que l'obligarà a canviar el plantejament habitual per portar la veu cantant, amb una pàtina d'ambició que s'ha de traduir en més presència ofensiva sense perdre el bon to defensiu.

La defensa no es toca i, a partir d'aquí, pocs canvis. Quique Sánchez Flores té clares algunes peces, i en els últims duels tan sols li grinyola una posició. Javi Fuego i Marc Roca apareixeran al mig del camp, Baptistão i Gerard Moreno en punta, Piatti en una banda i a partir d'aquí el dubte. Hernán Pérez ha tingut algun problema físic, així que pugna amb Reyes o l'opció d'un tercer migcampista. Amb uns o altres, tocarà tenir molt més l'esfèrica que en els enfrontaments anteriors. “És un equip del nord, impressionant, que juga directe, arriba amb poques passades, té bones centrades des de la banda i saben què volen. I històricament ha estat difícil. Però el que més ens importa és la nostra proposta. Ells proposen jugar a partir de la segona jugada i haurem d'estar tranquils perquè estarem més temps amb la pilota als peus. La pilota també ordena i sabem que juguem millor quan ens tranquil·litzem, necessitem que el jugador s'assereni.”

El tècnic de l'Espanyol va reconèixer que l'equip segueix molt lluny d'on voldria i que se centra en el més difícil: “Treballar la ment.” El projecte es cou a foc lent i els nervis i les presses de l'afició i la premsa no vulneren el ritme d'un equip que, segons el madrileny, mira de refer-se de tres clatellades fortes: la golejada de Sevilla i els gols en el tram final del Màlaga i el Celta. Però sempre insisteixen que la feina és més que bona i els resultats acabaran arribant. Sense oblidar que si l'objectiu és quedar entre els deu primers, els blanc-i-blaus hi estan a un triomf. I encara és el tram inicial del campionat. Però tampoc es pot allargar gaire, perquè l'afició no s'enganxa encara a l'equip, la campanya de socis ha obtingut uns resultats per sota dels anhelats i el primer triomf a casa seria una empenteta més que necessària. “Tots els partits són importants, però alguns són clau, perquè la felicitat en depèn molt. I aquest és clau. Estem desitjant fer el partit que acabi bé i que transmeti felicitat. De cara als següents la sensació serà brutal. Hem desaprofitat oportunitats, però volem disfrutar amb els nostres.” Seria bo que avui fos el dia.

EL TÈCNIC LOCAL

Tots els partits són importants, però alguns són clau perquè la felicitat en depèn molt. I aquest és clau
Quique Sánchez Flores

EL TÈCNIC VISITANT

Ells estan més obligats, perquè en teoria tenen un equip per estar més amunt, fins i tot a Europa
José Luis Mendilibar

Anaitz Arbilla torna a Cornellà com a suplent

El partit d'avui a l'estadi de Cornellà-el Prat serà molt especial per a un dels integrants de l'Eibar. Anaitz Arbilla, que tan sols ha disputat un partit amb els bascos, torna a l'estadi després de decidir marxar l'estiu passat quan tenia un any més de contracte amb l'Espanyol. Quique Sánchez Flores va ser molt clar ahir en explicar per què va acceptar quedar-se amb només un lateral dret a la plantilla. “Feia sis mesos que no jugava, té una edat –29 anys– i no tenia la paciència per estar un temps a prova. Quan un jugador no vol estar a l'equip, s'ha d'entendre i cal ajudar-lo. I si això fa que et quedis amb un jugador menys i no puguis tenir totes les posicions doblades, s'ha d'acceptar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)