Eurolliga

Bàsquet

Homenatge sentit a Toni Bové

Eurolliga. El Palau Blaugrana ovaciona el que va ser el fisioterapeuta del primer equip durant 34 anys

A banda del joc, la jornada d'ahir tenia un altre focus d'atenció. A la mitja part, el Barça Lassa va homenatjar sobre el parquet Toni Bové, de 64 anys, que el juny passat va deixar de ser fisioterapeuta al primer equip després d'estar-hi vinculat 34 anys.

El Palau –“és casa meva, segurament és el lloc on he passat més temps en aquest període”, acostuma a dir– va oferir una ovació inacabable i sentida a una persona mítica del cos tècnic, que va haver d'empassar saliva per contenir l'emoció. I, després d'agrair al club, a la seva família i al president les atencions que han tingut amb ell, va esmentar una per una les penyes presents al Palau i va estampar les seves mans en un motlle de guix que serà col·locat en un lloc preferent de la llotja del Palau. Després del partit, hi va haver una segona part de l'homenatge, més íntima, al Camp Nou.

Encara al club

Bové, que admet que encara li costa fer-se la idea que té els caps de setmana lliures, continua al Barça. I en concret, treballa en el FCB Universitas, dedicat a la investigació científica per tal de fomentar el rendiment esportiu i transmetre coneixement.

Després d'abandonar el bàsquet en actiu, va estudiar infermeria i medicina i es va iniciar a l'Hospitalet i al Granollers. Al club vallesà, també hi feia funcions de delegat. I a l'agost del 1982 va entrar al Barça. Allà es va emmirallar en Àngel Mur. Entre les seves fites, també ha estat present en vuit Jocs Olímpics seguits, tots des de Los Angeles (1984) fins a Londres (2012).

Torna Pau Ribas, cau Justin Doellman

Encara sense Koponen –que va fer alguns exercicis al Palau abans del matx– ni Navarro, la reaparició de Pau Ribas va tenir una contrapartida dolorosa amb la lesió de Justin Doellman, que en un salt va trepitjar un rival i es va regirar dolorosament el turmell esquerre. No hi ha diagnòstic –avui se li faran proves–, però l'esquinç sembla assegurat veient la imatge i la violència de la revinclada. Doellman va marxar directament al vestidor sense gairebé poder posar el peu a terra. Ribas va jugar gairebé 11 minuts alternant les posicions de base en el primer quart i d'escorta en els altres tres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)