Espanyol

Futbol

Primera divisió

Directes al frenopàtic

Una errada de Demichelis i un gol en pròpia porta espatllen en només quatre minuts el millor joc del curs

L'equip blanc-i-blau s'enfonsa i reacciona després fins a igualar un 0-3 malgrat l'expulsió de Caicedo

En el temps afegit Baptistão feia el 3-3 en un contraatac. Injecció de moral

EIBAR: Riesgo, Capa, Ramis, Lejeune, Luna, Dani García, Fran Rico, Pedro León, Kike (Escalante, 87'), Inui (Adrán, 77') i Sergi Enrich (Peña, 65').

ESPANYOL: Diego López, Javi López. Demichelis, Diego Reyes, Víctor Sánchez, David López, Marc Roca, Jurado, Leo Baptistão, Piatti (Caicedo, 73') i Gerard Moreno.

Els mims, insuportables per a la majoria de mortals, tenen un recurs habitual que consisteix a passar-se una mà davant la cara i anar canviant l'expressió del rostre de content a trist i viceversa. L'aficionat de l'Espanyol els va fer ahir un homenatge. Perquè el seu equip va passar de la il·lusió a la crisi, de l'esperança a la resignació per acabar abraçant-se. De la superioritat al 0-3 per acabar empatant a pesar de l'actitud infantil d'un Caicedo que es va guanyar el passaport en el mercat d'hivern.

Si Quique Sánchez Flores insisteix que l'equip mira de refer-se de les clatellades que van suposar els sis gols al Pizjuán i els punts que van volar en el temps afegit contra el Màlaga i el Celta, ahir semblava sumar un capítol per ampliar la llista. Si el futbol és qüestió de dinàmiques, l'Espanyol es trobava immers en una de negativa. Ahir va passar de l'ovació a la xiulada. Sense entendre ben bé què havia passat. I el tècnic va tenir la seva quota de responsabilitat. Però en això ja hi entrarem. D'entrada, l'inici, engrescador. L'onze blanc-i-blau va tenir una arrencada de nota alta, amb combinacions de qualitat traient la pilota des del darrere i criteri per muntar el contraatac ràpid després de robar l'esfèrica. Jurado va tenir dues ocasions clares, però no va definir prou bé.

El públic no deixava d'aplaudir perquè veia la millor versió de l'Espanyol. Per això va ser més difícil d'assimilar el que arribaria a continuació. I la part de responsabilitat de l'entrenador. Inui ja havia donat el primer avís dels problemes que podia generar el físic de Demichelis, i en el minut 22, després d'un córner, la línia va marcar el fora de joc i l'argentí es va quedar enganxat. Era la sorpresa de l'onze i va justificar la falta de minuts. Sergi Enrich va aprofitar el regal pel 0-1. Galleda d'aigua freda i, sense temps a refer-se, una centrada sense aparent perill acabava al fons de la xarxa desviada per Diego Reyes.

Doble canvi en el descans

En quatre minuts, tot a fer punyetes. Els jugadors van acotar el cap, els fantasmes van reaparèixer i els aplaudiments van derivar en xiulets a una velocitat preocupant. Nerviosos, les combinacions es van esvair per apostar per un joc directe que era l'estil de l'Eibar, no de l'Espanyol. A bodes em convides. Només va faltar que en un contraatac arribés el 0-3 a tocar del descans.

L'esbroncada del públic i les cares dels jugadors no auguraven res de bo. Quique Sánchez Flores va intentar sacsejar l'equip amb les entrades d'Aarón i Hernán Pérez. L'Espanyol, però, estava tocat i no hi havia idees. El paraguaià va ser l'encarregat d'endollar els blanc-i-blaus en un contraatac amb un xut des de fora l'àrea. Era el minut 63 i hi havia marge per somiar. Nou més tard, un altre contraatac acabava amb un rebot dins l'àrea i el toc de Piatti per fer el 2-3.

Quedaven com a mínim 18 minuts per disputar-se i l'afició, els que no havien marxat en el descans, ja creia en la remuntada. Però va aparèixer un factor inesperat. Un boicotejador. El cop des de dins. Caicedo va rellevar Piattti després del gol i va durar deu minuts. En un tres i no res va deixar anar una coça per darrere i un cop de colze en un salt. Expulsió ben merescuda i indiferència quan l'entrenador el va anar a buscar per recriminar-li que fos tan irresponsable. Però l'Eibar havia renunciat a jugar des de feia molts minuts i en el 91 van deixar avançar massa Baptistão, que amb un xut des de la frontal feia el 3-3. Abraçades, eufòria i una injecció de moral a pesar que un empat amb l'Eibar era un mal resultat abans de l'enfrontament. Ase magre tot són mosques, però l'Espanyol va demostrar que té talent per escapar del desencís actual. El primer pas serà fer canvis en defensa. Però ahir es va guanyar el perdó d'uns seguidors que un dia més van desertar de l'estadi.

GOLS: 0-1 (22') Sergi Enrich. 0-2 (26') Diego Reyes, en pròpia porta. 0-3 (43') Kike. 1-3 (63') Hernán Pérez. 2-3 (72') Piatti. 3-3 (91') Leo Baptistão. ÀRBITRE: Gil Manzano (extremeny). Groga a Pedro León (11'), Lejeune (16'), Inui (36'), Baptistão (74'), Fran Rico (76'), Luna (80'), Kike (86'). Vermella a Caicedo (83') PÚBLIC: RCDE Stadium. 17.330 espectadors.

Tensió a La 1900, amb poca gent

La jornada, que volia ser festiva, no ho va ser tant. D'entrada, la pluja va obligar a suspendre les activitats lúdiques pensades per als més petits al voltant de l'estadi de Cornellà. I, un dia més, els accessos es van col·lapsar ja quan faltava més d'una hora per a l'inici del partit, amb molts seguidors entrant amb el partit començat. I, cap al minut 15, a La 1900, força buida, es van viure incidents quan la seguretat va impedir desplegar una pancarta. Els crits animant de la resta de l'estadi van silenciar el “volem burofax”. A l'altra banda, la Juvenil evidenciava la divisió i la tensió en reaparèixer a la seva zona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)