Rugbi

Rugbi

Selecció espanyola

Present en els grans èxits

Rugbi. Bàrbara Pla ha estat una peça important de la selecció espanyola femenina en el flamant títol europeu i per guanyar el preolímpic i ser setenes a Rio. Ara es volen classificar per al mundial

La selecció espanyola femenina de rugbi de quinze acaba de guanyar el campionat d'Europa amb cinc catalanes en les seves files: Aroa González, Maria Losada i Anna Ramon (INEF Barcelona), Diana Gassó (Gòtics) i Bàrbara Pla (Getxo). El combinat estatal està fent una magnífica temporada, ja que també va guanyar el preolímpic de rugbi de set, va acabar setena en els Jocs Olímpics de Rio, i aquest proper mes de novembre es jugarà amb Escòcia la classificació per al mundial del 2017 que es farà a Irlanda.

L'única catalana present en els tres grans èxits aconseguits fins ara, Bàrbara Pla, destaca la importància del títol europeu tot i que no hi eren presents els equips més destacats: “Ha estat un europeu una mica deslluït, perquè tots els equips del Sis Nacions, que és el torneig privat de seleccions, no hi han participat i el nivell ha estat més baix del que realment podia ser. Però, tot i això, és molt important primer perquè és un títol oficial i, després, perquè dóna dret a seguir en la lluita per la classificació per al mundial de l'any que ve.” Hi havia l'absència dels millors equips europeus com ara França, Anglaterra i Irlanda, que ja estan classificats per al mundial pels seus resultats en l'anterior edició de l'any 2014. Per això la selecció espanyola formava part del grup d'equips que podia emportar-se el títol. “Crec que érem de les favorites juntament amb Rússia i Holanda. No ha estat cap sorpresa. De fet, crec que hauria estat una mica fracàs que no haguéssim aconseguit el títol”, comenta Pla. La jugadora de Sant Cugat, que milita en el Getxo basc, explica, però, que guanyar la final contra el conjunt holandès (35-7) no va ser fàcil: “Sobretot en la primera part Holanda va estar molt seriosa en defensa, tenia una bona touch i físicament va aguantar. Ja en la segona, el cansament es va notar, la nostra melé era molt superior, van començar a aparèixer els espais i ens vam distanciar en el resultat.”

La propera gran cita de la selecció estatal femenina serà el 19 i el 26 de novembre en què s'enfrontarà amb Escòcia, primer a Edimburg, per una plaça per al mundial. Bàrbara Pla creu que serà complicat, però que tenen possibilitats. “Tenim el factor camp a favor, perquè nosaltres en el rànquing mundial estem davant d'elles. El primer partit serà complicat, perquè és a Escòcia i en una època en què el clima no hi ajuda. L'escocès és millor equip que els que ens hem trobat a l'europeu i serà una classificació complicada.” La santcugatenca creu que són dues seleccions equiparables en potencial i que fins i tot en algunes posicions són millors, i per això diu: “Si l'equip realment funciona i està a bon nivell és factible la classificació, no és impossible.”

Rugbi de set, i de quinze

Bàrbara Pla explica que aquests èxits estan arribant perquè la federació espanyola ha apostat una mica més per les noies amb la cursa olímpica en la modalitat de rugbi de set. Reconeix, però, que el rugbi de quinze ha quedat una mica aturat per aquest motiu, ja que són les mateixes jugadores les que estan en les dues seleccions estatals. Totes les que van ser a Rio han format part de l'equip que ha guanyat el campionat d'Europa excepte dues: Eli Martínez, que està lesionada, i Berta Garcia, que ho va deixar, explica Pla. “No hi ha un volum de gent que et permeti especialitzar-se, tant de bo en un futur puguem estar parlant de jugadores que només juguen a set i jugadores que només juguen rugbi de quinze, però ara per ara no. I per nosaltres bé, perquè ens agrada jugar i, tot i que són disciplines diferents com a principis de joc, tenim la sort de poder participar en tot”, diu Pla. Els dos rugbis tenen les seves diferències i Bàrbara Pla reconeix: “La veritat és que es va notar en la final, encara teníem automatismes del seven, i hem de fer el canvi de xip. Espero que per a Escòcia ho aconseguim, si no, tindrem problemes, és qüestió d'entrenar-se i ja està.”

EL TÍTOL EUROPEU

Cinc catalanes el van aconseguir: Bàrbara Pla, Aroa González, Maria Losada, Anna Ramon i Diana Gassó

EL MUNDIAL 2017

La selecció estatal femenina jugarà contra Escòcia el 19 i el 26 de novembre, i el guanyador anirà a Irlanda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)