Eurolliga

Cop d'autoritat

El Barça Lassa supera el Veszprém i referma el lideratge amb una exhibició de maduresa

Gonzalo, ben resguardat en defensa, va tornar a brillar i Entrerríos va mostrar els galons en la segona meitat

El Barça Lassa va donar un cop d'autoritat a la lligueta de la Champions i va refermar el seu lideratge amb un triomf de prestigi contra el Veszprém hongarès, l'altre equip que es mantenia invicte en el considerat grup de la mort. Xavi Pascual va apostar per la que ell anomena vella guàrdia i l'equip va respondre a la perfecció. Amb un Gonzalo estel·lar sota els pals –disset aturades–, Entrerríos marcant el camí en la direcció del joc, Jallouz i Lazarov inspirats en atac, Viran Morros –tot un baluard en defensa– i Víctor Tomàs, que sempre apareix en els moments més delicats, el Barça va ser capaç de parar els peus a un Veszprém que arribava al Palau sense Laszlo Nagy, lesionat, però amb un arsenal de consideració. El Barça va prendre la iniciativa en un primer temps per emmarcar (16-11) i en el segon va exhibir una mostra de maduresa per controlar el ritme de joc, jugar amb el resultat i acabar-se emportant un triomf que dóna un plus de confiança en un equip encara en construcció. Els primers minuts van ser de tempteig. Els dos equips van començar al ralentí. Les pèrdues de pilota i les bones intervencions dels porters van marcar la posada en escena. Van haver de passar gairebé 5 minuts per obrir les hostilitats. Els canoners del Barça, Lazarov i Jallouz, van començar a afinar la punteria, mentre que el Veszprém encara necessitaria un parell de minuts més de joc per inaugurar el marcador. Aron Pálmarsson treia la vareta i el conjunt hongarès tornava a restablir l'equilibri. Gonzalo Pérez de Vargas –va acabar la primera part amb nou aturades– es va anar fent cada cop més gran a la porteria i el Barça va fer la primera estrebada al resultat (8-5). Els esprints de Víctor Tomàs i les canonades dels laterals blaugrana obrien forat a la rereguarda magiar. A l'altre bàndol, el Veszprém tenia molts problemes per superar la defensa d'anticipació blaugrana, que va aprofitar la recuperació de pilotes per ampliar la diferència fins als 6 gols (15-9). Una diana de Chema Rodríguez tancaria el primer acte amb un parcial de 16-11. El guió es va mantenir en els primers minuts després de la represa i, amb una diana de Syprzak des del pivot encara va ampliar el marge fins als 7 gols (19-12). Quedava molt partit i el Veszprém no estava disposat a llançar la tovallola tan aviat. De fet, l'equip de Xavier Sabaté va donar una mostra del seu potencial i, en només dos minuts, va clavar un parcial de 0-4 als blaugrana, amb gols d'Aron Pálmarsson, Andreas Nilsson des del pivot i dos contraatacs de Dragan Gajic (19-16). Un gol de Valero va aturar l'embranzida hongaresa i el duel va entrar en una nova dimensió, amb un frec a frec que es mantindria fins al final. Xavi Pascual va demanar temps mort i Entrerríos va marcar el camí a la pista. El central asturià va prendre el comandament i va saber allargar els atacs per frenar les embranzides hongareses. Roland Mikler, que havia substituït Mirko Alilovic en la segona part, catapultava els seus a la remuntada, però Gonzalo va tornar a aparèixer en els moments decisius i no va deixar que el Veszprém s'apropés a més de dos gols. Una acció del català Cristian Ugalde des de l'extrem tornava a ajustar el resultat (24-22), però en la jugada següent Gonzalo va aturar un contraatac de Gajic i, amb 2:40 de partit, es començava a tenyir la victòria de color local. Víctor Tomàs, omnipresent, signava el 25-22; Jallouz, amb un fly, completava la festa blaugrana, i el Veszprém no va tenir més temps i va acabar el duel de titans amb un definitiu 26-23. El Barça continua creixent a marxes forçades i amb victòries de molt mèrit. El pròxim repte serà a París.

BARÇA LASSA 26 VESZPRÉM 23

FC BARCELONA LASSA: Gonzalo: Tomàs (6), Viran (1), Sorhaindo, Entrerríos (1), Jícha, Rivera (2) –set inicial–; Mem, Syprzak (2), Jallouz (7), Andersson, Lazarov (6) i Ariño (1). TELEKOM VESZPRÉM: Alilovic (Mikler, m.31 a 60); Marguc, Ancsin (2), Sulic (2), Pálmarsson (3), Ilic (3), Ugalde (3 –set inicial–; Schuch, Gajic (5), Chema Rodríguez (1), Terzic i Nilsson (4). PARCIALS: 1-0, 3-2, 6-5, 9-6, 13-8, 16-11; 19-13, 20-17, 22-19, 23-20, 24-21 i 26-23. ÀRBITRES: Sondors i Licis. Exclusions: Jicha (8'), Andersson (19') i Ariño (24'), per part del Barça; Sulic (17'), Schuch (20' i 33'), Nilsson (25') i Terzic (46'), per part del Veszprém. PÚBLIC: 4.948 espectadors, entre els quals uns sorollosos 500 seguidors del Veszprém, que es van fer notar durant diverses fases del partit.

PROTAGONISTES

Tots hem donat el cent per cent. No ens hem ensorrat ni quan perdíem per set gols de diferència
Dragan Gajic
extrem del veszprém
L'equip ha mostrat maduresa i en la segona part ha sabut jugar amb el resultat a favor
Xavi Pascual
entrenador del barça lassa
Hem comès massa errades en atac i les aturades de Gonzalo han estat clau en la victòria del Barça
Xavi Sabaté
entrenador del veszprém
Hem fet un gran plantejament del partit contra un dels clars candidats al títol europeu