Motociclisme

Mala peça al teler

Motociclisme. Àlex Rins cau per culpa d'una anomalia mecànica quan era sisè, no pot treure profit d'un altre dia molt fluix de Zarco (12è) i Luthi, que torna a vèncer, se situa segon en el mundial

Dos zeros, un al Japó i un ahir a Phillip Island, fan tota la pinta de ser l'adéu definitiu d'Àlex Rins a les aspiracions de pujar l'any vinent a la Suzuki de Moto GP amb un títol de campió del món en la biografia.

Infeliçment, el pilot barceloní no ha estat capaç de rematar la feina i treure profit de l'alarmant baixada de prestacions de Johann Zarco en les últimes sis curses. Llevat del segon lloc de fa vuit dies a Motegi, el francès, vigent campió del món, només ha arreplegat 30 punts en els últims dos mesos. En canvi, sense res a guanyar però tampoc sense res a perdre, Thomas Luthi ha vençut en el mateix període en tres curses (111 punts), enllaçant les últimes dues i entrant de ple en la pugna pel títol. Ho té complicat –ha de recuperar 22 punts en dues curses–, però veient l'estat d'ànim i de forma de Zarco res es pot descartar.

Impotència

Els últims sis grans premis de tots tres pilots van quedar retratats en la primera volta. Luthi va sortir des de la pole i ningú li va plantar cara fins al primer pas per meta. Zarco, que arrencava el desè a la graella, va perdre sis posicions i va creuar fora dels punts superat el primer gir. I Rins, convençut malgrat els mals entrenaments –havia guanyat aquí l'any passat–, va recuperar posicions sortint des del setzè lloc fins a situar-se sisè en la quarta volta. Un escenari prometedor que amb prou feines tres minuts més tard va quedar en no res.

A poca velocitat, en una situació de no estrès, la moto feia el buit a Rins quan reduïa de quarta a tercera marxa i, en punt mort, s'acabava qualsevol aspiració del pilot de l'equip de Sito Pons. Zarco era en aquells moments desè, i va arribar a situar-se vuitè, però finalment va acabar el dotzè. I si bé el podi semblava impossible, el ritme de Rins li valia ahir per un quart lloc. És a dir, de sortir a 12 punts del francès a fer-ho pràcticament sense possibilitats de títol i amb Luthi, que va superar Morbidelli en l'última aspiració, ja davant seu en el mundial.

De la resta de catalans, Àlex Márquez no va sortir tot i tenir el permís dels metges perquè en el warm up no se sentia prou fort. Tampoc va córrer Isaac Viñales, encara amb molèsties a l'espatlla. En canvi, excel·lent remuntada d'Àxel Pons, divuitè en la primera volta i entrant el vuitè, i magnífic el desè de Xavi Vierge, que va arribar a anar quart durant els instants inicials. Èdgar Pons va ser el catorzè.

Volia atacar per acabar en una millor posició, però en les condicions de pista d'avui de seguida he trobat el meu límit
Johann Zarco
Amb dues curses, Zarco avantatja de 22 punts el suís i de 25 el català, i podria ser campió aquest diumenge a Sepang
És una llàstima com ha acabat el dia, perquè podíem haver recuperat punts al Zarco. Toca guanyar a Sepang
Àlex Rins

Binder, sempre guanya Brad Binder

Després d'una caiguda múltiple en la sisena volta en què McPhee, Bastianini, Migno i Navarro van ser els més directament implicats, la cursa de Moto 3 va quedar reduïda a 10 voltes. I com és habitual enguany, Brad Binder va fer valer la seva superioritat per sumar el seu sisè triomf –dels nou primers de la classificació, només ell va sumar punts, ahir–. El campió del món va avantatjar de sis segons Andrea Locatelli i de més de nou Aaron Canet, vencedor en un grup de dotze pilots que van entrar en poc més d'un segon. Albert Arenas, setzè, va vorejar els punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)