2a divisió FEF

futbol català

2a divisió b

El lloc i moment adequats

Primer triomf fora de casa. El Llagostera posa fi a la maledicció lluny del seu estadi aprofitant-se de dues errades defensives d'un Gavà tocat esportivament i institucionalment

El difícil calendari fora de casa que ha tingut el Llagostera –Ebre, Hèrcules i Alcoià, a banda del Mallorca B– sumat al fet que l'equip era nou de trinca va provocar que els de la Costa Brava comencessin malament la temporada. Ni La Almozara, ni el Rico Pérez ni el Collao eren els llocs adequats perquè un equip reformat de dalt a baix aconseguís pescar-hi alguna cosa. Però amb deu jornades de rodatge, les visites es veuen d'una altra manera. I si al davant hi ha un equip tocat de mort, no és cap casualitat que la providència del futbol decanti la balança i provoqui, 25 desplaçaments després, una victòria a domicili. El Llagostera no va fer un partit genial ahir a la Bòbila però va marcar i va guanyar fora de casa per primera vegada en el curs. Ho va fer contra un equip en ruïnes: els jugadors del Gavà no cobren i l'entrenador no es pot ni asseure a la banqueta perquè no té la fitxa tramitada. Així, aprofitant dos errors en dues jugades puntuals va solucionar la papereta i mira, amb ambició, cap a la zona mitjana de la taula.
To defensiu
L'onze de circumstàncies plantejat per Oriol Alsina exigia una atenció col·lectiva. Els dos jugadors del filial, Eloi Zamorano i Pol Gómez, van ocupar l'eix defensiu per les nombroses baixes en la demarcació, però l'equip no ho va notar gens ni mica. La resta de l'equip va pressionar de valent la sortida de pilota del Gavà, i amb el suport específic dels laterals i del migcentre Masó, els dos joves no van tenir cap complicació. Ni Boris ni Sascha, dos corcons, van arribar a entrar en joc. Així, doncs, tot i que en defensa els de la Costa Brava estaven molt còmodes qui va començar avisant van ser els locals amb un servei de falta llunyà de Mario que Moragón va refusar a córner amb la punta dels dits. El Gavà no tenia continuïtat en el joc perquè, tot i que les segones jugades li van començar funcionant, no arribaven pilotes clares a la zona davantera. Com a molt, alguna falta o un servei de banda que va acabar en no res. Així que el Llagostera va agafar el rol de dominador i va començar a moure la pilota. Als d'Alsina, això sí, els va faltar profunditat i la seva línia de tres quarts no va acabar d'entrar en joc, de manera que en el primer temps els de la Costa Brava tampoc van tenir gaires ocasions però sí la sensació de tenir el partit controlat.
Gol i sentència
Per tancar el primer temps, els d'Óscar Mena –confinat a la grada perquè no pot seure a la banqueta mentre el club no liquidi el contracte a l'anterior entrenador– van estar a punt de batre Moragón. Boris, però, va enviar desviada la centrada de David Jiménez. Tot i que abans Manel no va poder arribar a rematar clarament una pilota dins l'àrea, la resposta llagosterenca va arribar a quatre minuts del descans i va acabar en gol. Una centrada en un servei de cantonada molt tancat va acabar amb la pilota dins la porteria amb la col·laboració del porter local Craviotto, un central gavanenc i Eloi Zamorano. L'àrbitre, amb connivència amb el migcampista, va anotar el gol a Martínez. Només de sortir dels vestidors, el Llagostera va tornar a colpejar en una errada incomprensible de Peque que va deixar esmorteïda dins l'àrea una centrada des de la dreta. La pilota no va anar cap al porter, com volia el lateral del Gavà, sinó que va anar a parar als peus de Manel Martínez, que va batre Craviotto. El segon gol va ser definitiu i els últims quaranta minuts van ser un suplici per als jugadors locals, la majoria dels quals, d'altra banda, encara no han cobrat aquesta temporada. El Llagostera va moure la pilota, més que res per mantenir el rival allunyat de l'àrea i tot i que Agustín va estar a punt de reduir distàncies amb un cop de cap, els d'Alsina no van veure perillar el matx. Pol Gómez va estar a punt de fer el tercer en un servei de cantonada i Camps va respondre amb un xut sec que va despertar Moragón, gairebé inèdit durant tot l'enfrontament.

DONEN LA CARA GAVÀ 0 LLAGOSTERA 2

El Llagostera va jugar amb dos centrals del filial: Eloi Zamorano i Pol Gómez GAVÀ: Craviotto, Peque, Agustín Fernández, Mario, Héctor Camps, David Jiménez (Sarmiento, 46'), Reche, Fernando (Pla, 46'), Cristian Herrera (Jordi César, 66'), Sascha i Boris. LLAGOSTERA: Moragón, Albarrán, Zamorano, Pol Gómez, Valentín, Masó, Marc Martínez (Pol Calvet, 78'), Robert Simon (Pablo Sánchez, 82'), Rubén, Marc Fernández (Colorado, 68') i Manel Martínez. GOLS: 0-1 (41') Marc Martínez. 0-2 (50') Manel Martínez. ÀRBITRE: González González. T.G.: als locals David Jiménez, Fernando, Sarmiento i Jordi César; als visitants Manel Martínez i Rodri (a la banqueta). PÚBLIC: Uns 500 espectadors a la Bòbila.

FI DEL MALEFICI

25
partits
enllaçava el Llagostera sense guanyar fora de casa entre el curs passat i aquest

DUES ERRADES

Un córner tancat i una cessió tova de Peque van donar el triomf a l'equip d'Oriol Alsina

Rodri, amb una fissura, veu la 5a groga des de la banqueta

El Llagostera va desplaçar-se ahir a la Bòbila amb dues baixes substancials a l'eix de la defensa, les de Diego Jiménez (lesionat) i Samu San José (sancionat), així que Oriol Alsina va haver d'improvisar una parella de centrals del filial: Eloi Zamorano i Pol Gómez. La curiositat del matx, però, va ser la targeta groga (la cinquena del curs) que va veure Rodri des de la banqueta. El defensa té una fissura en un dit del peu que el mantindrà de baixa uns dies, així que va forçar la groga i es perdrà el pròxim partit contra el Barça B (dissabte, 18.30 h) amb l'esperança de reaparèixer el dimecres 2 de novembre al camp del Sabadell en la jornada intersetmanal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)