Motociclisme

moto gp

gp d'austràlia

Una errada comprensible

Motociclisme. Amb el títol al sarró, Marc Márquez arrisca i tira pel dret però s'estimba quan rodava primer amb un marge ben consolidat. Venç Crutchlow, amb Rossi i Maverick al podi

Phillip Island va ser un salt en el temps en la carrera de Marc Márquez. Amb el títol al sarró, el cerverí volia tornar a ser ell mateix, el pilot que visualitza les curses amb l'única referència de l'horitzó. El Márquez del tot o res, el que l'any passat no va poder lluitar pel mundial i el que enguany l'hauria perdut si no hagués canviat el modus operandi. “He entrat un pèl passat i en comptes d'anar llarg, que és el que he fet tot l'any, he mantingut la traçada.” I va caure, quan anava primer fregant els tres segons de marge sobre Crutchlow.

El feréstec pilot de Coventry va ser, amb permís de Valentino Rossi, el millor sobre el sempre crític circuit de l'illa australiana. Revolts enllaçats, ràpids, acotats pel vent de mar i amb una temperatura d'asfalt invariablement canviant. Per adobar-ho, a l'indesxifrable rendiment dels Michelin d'enguany s'hi havia d'afegir el fet que només s'havia entrenat en sec en el warm up del matí.

No es pot tenir tot

Tant Crutchlow com Márquez van sortir bé. També Aleix Espargaró, però cap va igualar l'arrencada de Pol Espargaró. El de Tech 3 va manar fins al quart revolt, on Márquez el va superar. Nou voltes després, al mateix punt, l'ambició del campió del món va poder més que la geometria de la seva Honda.

Amb Márquez a la seva, a sac, el grup perseguidor el formaven Crutchlow, els Espargaró i Dovizioso. A tots ells, Rossi ja els tenia en el camp de visió en la quarta volta. Des del quinzè lloc, l'italià, amb pneumàtic tou al davant i amb el segon millor ritme de cursa, va anar engaltant rivals fins a superar Aleix en el mateix gir en què Márquez s'estimbava. Equiparable a la seva remuntada va ser la de Maverick, que del tretzè lloc va saber acabar al podi. Amb tacte, fent lliscar la Suzuki i aprofitant-se també de la caiguda d'Aleix quan tots dos pugnaven amb Dovizioso per l'última plaça amb premi. Les altres dues tenien amo adjudicat des de la meitat de cursa: el primer era per a Crutchlow i el segon, per a Rossi. L'italià en volia més però no podia: anava curt de pneumàtic i el ritme del d'Honda era precís i equilibrat.

53
punts
de Jorge Lorenzo en els últims dos mesos: un 17è lloc, un 9è, un tercer, un segon, un zero i un 6è.
1
zero
de Márquez en aquest mundial, el d'ahir. Va caure a Le Mans, però es va aixecar i va ser 13è.
14
posicions
va remuntar Rossi ahir. L'italià era el 15è a la graella i en la desena volta ja era segon.
2
victòries
de Crutchlow en 103 curses en Moto GP, totes dues enguany. La de Brno, en pista mullada.

Maverick té el tercer lloc del mundial en el punt de mira

“El Valentino [a 35 punts] anirà bé a Sepang i a València, però el tercer lloc [Lorenzo] és a tocar [11 punts] i ho donaré tot.” Després d'Àustria, la primera cursa tornant de vacances, Jorge Lorenzo era segon en el mundial amb 138 punts i Maverick Viñales era cinquè amb 93. Sis curses després, el mallorquí ha sumat 53 punts i l'empordanès, que agafarà la seva Yamaha a partir de l'any vinent, 88 –triomf a Silverstone, tercer ahir i a Motegi, quart a Alcanyís, cinquè a San Marino i novè a la pista mullada de Brno. “Tenia prou ritme per acabar segon”, deia Viñales. “Però he perdut molt temps per passar del sisè al tercer.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)