Barça

futbol

Barça

Candidatura oberta

Sense el capità, baixa entre sis i vuit setmanes, són diversos els jugadors de la plantilla obligats a intentar assumir el seu rol

Aquest curs, tant André Gomes com Arda i Denis ja han ocupat el lloc del manxec

El Barça haurà d'afrontar el proper mes i mig o dos mesos sense un dels seus referents, Andrés Iniesta, per culpa de la lesió que es va fer dissabte a Mestalla. Un greu contratemps per al conjunt de Luis Enrique, que en les properes setmanes ha d'afrontar alguns compromisos molt complicats, com els partits a Manchester, Sevilla i Sant Sebastià, i el clàssic al Camp Nou, al qual el manxec només arribaria si es compleixen els millors pronòstics pel que fa a la seva recuperació. L'ombra del capità és allargada i difícil de substituir, sobretot en duels de màxima exigència, però la feina feta a l'estiu per reforçar amb jugadors de nivell el fons d'armari de la plantilla permetrà que el tècnic blaugrana pugui intentar resoldre aquest problema amb moltes possibilitats per escollir. El mig del camp és la línia amb més efectius i ara és el moment en què aquells jugadors que no formen part de l'onze de gala, però que estan destinats a ser importants, han de fer un pas endavant i guanyar-se el lloc que la lesió del manxec ha deixat buit.

D'entrada, André Gomes, Arda Turan i Denis Suárez són els tres principals candidats a fer que la baixa d'Iniesta es noti tan poc com sigui possible. El Barça s'ha gastat molts milions d'euros en ells, sobretot en els dos primers, i ara tenen una bona oportunitat per demostrar que les seves apostes van ser un encert. A Mestalla, amb l'obligada substitució del manxec i l'entrada de Rakitic, va ser el portuguès qui va fer d'Iniesta, tot i que el seu rendiment va estar a anys lluny del que acostuma a oferir el capità. De fet, va ser probablement el blaugrana que va tenir una actuació més fluixa. Tot i això, és un dels fitxatges d'aquesta temporada en qui Luis Enrique més ha confiat. Els gairebé 500 minuts disputats i les cinc titularitats –la seva polivalència l'ajuda– ho demostren. I ho ha fet progressivament, fins al punt de fer-lo jugar d'inici en dos dels duels més complicats de la temporada, ja que a banda del de Mestalla, també va ser titular en el partit a Balaídos, i ocupant la posició d'interior. Tot i això, l'exjugador del València, per qui el Barça va pagar 35 milions d'euros fixos –20 com a màxim en variables–, no acaba d'arrencar i pateix especialment quan toca defensar, encara que sí que ha tingut estones de bon futbol. És precisament aquest marge que té per progressar, una de les seves millors armes per intentar assumir el rol d'Iniesta.

Qui també reuneix qualitat de sobres per fer-ho és Arda Turan. A més, el turc és, dels possibles candidats a omplir el buit del manxec, qui millor ha rendit des de l'inici de curs. El protagonisme que ha tingut (769 minuts i 8 titularitats), com els cinc gols que ha fet, més que en tota la mitja temporada passada, i la seva incidència –decisiu en la supercopa d'Espanya, a San Mamés i també a Mönchengladbach–, així ho diuen. En el seu cas, però, i tot i que pot jugar d'interior i Luis Enrique confia en ell per fer-ho, on més ha brillat és jugant a l'extrem, associant-se bé amb els integrants del trident amb qui ha coincidit. Com a interior li ha costat més exhibir les seves millors virtuts i no se l'ha vist del tot adaptat a l'estil, amb actuacions també un pèl irregulars.

Qui en canvi no ha tingut tants problemes d'adaptació és Denis. Ja va començar a assimilar l'estil al Miniestadi i, a més, la d'Iniesta és la seva posició natural. En la pretemporada va brillar amb llum pròpia, però a poc a poc, ha perdut presència a l'equip, encara que ha continuat tenint minuts. Més de 400 n'acumula ja, repartits en deu partits, tot i que en la Champions no ha jugat. El gallec és també el més jove, encara que amb Luis Enrique això no és determinant. La cursa per suplir Iniesta està servida i pot començar ja en la supercopa de Catalunya, demà a Tarragona.

ARDA TURAN

769

MINUTS JUGATS

DENIS

429

MINUTS JUGATS

A. GOMES

499

MINUTS JUGATS

EN CONTRA:
el seu protagonisme, de més a menys; és qui té menys galons.
André Gomes ha de millorar, Arda juga millor a l'extrem i Denis ha perdut protagonisme

NO SERÀ FÀCIL

Iniesta no està descartat per al clàssic, però sí per a l'Etihad Stadium, el Pizjuán i Anoeta
A FAVOR:
Luis Enrique hi confia molt. Té clar marge de millora.
Barça - Espanyol
25/10 (SUPERCOPA DE CATALUNYA)
Barça - Granada
29/10
M.City - Barça
1/11
Sevilla - Barça
6/11
Barça - Màlaga
19/11
Celtic - Barça
23/11
R.Soc.- Barça
26 o 27/11
Hèrcules - Barça
29 o 30/11
Barça - Madrid
3/12
Barça - M'Gladbach
6/12
Osasuna - Barça
10 o 11/12
Barça - Espanyol
17 o 18/12
Barça - Hèrcules
20 o 21/12
EN CONTRA:
no ha rendit bé en duels molt exigents; pateix sense pilota.
A FAVOR:
va fer una gran arrencada de curs. Té gol i ‘feeling' amb el trident.
EN CONTRA:
ha rendit millor d'extrem que d'interior; un pèl irregular.
A FAVOR:
va brillar en la pretemporada i el d'Iniesta és el seu lloc natural.

Rafinha també és una opció

Les opcions que té Luis Enrique per suplir Iniesta són múltiples i la de Rafinha també n'és una. La del brasiler, però, teòricament, obligaria a fer més retocs en l'onze, almenys el de gala, ja que Rakitic hauria de jugar com a interior esquerre, cosa que ja ha fet en algun moment d'aquest curs, i sense desentonar. Rafinha, però, gairebé sempre que ha actuat com a interior, ho ha fet entrant per la dreta. Aquesta temporada, però, al brasiler –que com Arda es va fer mal en l'entrenament de divendres encara que tot fa preveure que també estarà disponible per a la jornada vinent– se l'ha vist més com a extrem dret i també com a carriler dret. I el rendiment està sent més que notable: ha fet ja 4 gols en els 365 minuts que ha disputat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)