Ciclisme

“Vull arribar a professional”

Ciclisme. Àlex Jaime, campió estatal júnior, fitxa pel Lizarte provinent de l'Osca; com els ara Movistar Marc Soler i Antonio Pedrero

“Ells s'han fixat en diversos corredors i, del meu equip, érem quatre que destacàvem una mica. En la volta a Pamplona, a finals d'agost, ens van dir que no ens preocupéssim, que ja érem a l'equip. I ara a final de temporada ho han confirmat.” És Àlex Jaime (Sarrià de Ter, 1998), que explica el seu pas de l'Osca La Magia al Lizarte. El conjunt navarrès ho va fer oficial fa deu dies, quan el campió estatal júnior disputava la prova de ruta del campionat del món a Doha, Qatar.

“Acostumar-me a la categoria sub-23 i, si tot va bé, ser al davant a les curses i disputar-les. El que passa és que com que és el primer any segurament em tocarà treballar una mica pels més bons.” Són les intencions de Jaime al Lizarte, equip al qual cada tardor –ahir mateix va ser Héctor Carretero (1995)– el Movistar va a buscar, com a mínim, un corredor. Fa un any va ser el cas d'Antonio Pedrero (1991) i, en fa dos, de Marc Soler (1993). Dos corredors catalans que, com ara Àlex Jaime, ja havien arribat a Navarra des d'Osca. “El meu objectiu és arribar a professional. I aquest equip és un bon pas”, afirmava el sarrianenc, conscient que el pas que ha fet és just el que toca per aconseguir-ho. Els també catalans i nascuts el 1998 Roger Adrià, Jordi López i Àlex Ruiz són els tres corredors que també fan el pas de La Magia a Lizarte, tal com el mateix conjunt navarrès anunciava ahir.

“Em va bé tot: pujar, rodar i esprintar. Al campionat d'Espanya hi havia un port i vam quedar només vuit corredors”, diu Jaime, campió estatal en una cursa resolta a l'esprint i en la qual l'osonenc Pol Hernández (Bicis Esteve), també en el mundial a Doha, va ser segon. “A l'esprint em vaig ficar allà i ho vaig donar tot”, recorda sobre la cursa de Reinosa, al setembre. “Mai havia competit amb tant nivell. I la veritat és que vaig al·lucinar una mica. No pensava que n'hi hagués tant, de nivell”, afirmava sobre el mundial, que va tancar en el lloc 41, a 1:45 de l'or i fora de l'escapada bona. “Hi havia moltes rotondes i revolts. I amb els nervis feia que fos molt perillós”, diu.

“Sempre havia anat en bici i de tant en tant sortia amb el meu pare. Jugava a bàsquet i vaig voler provar una cursa. Em va anar bé, vaig veure que m'agradava i m'hi vaig dedicar més seriosament.” Jaime va córrer al Radikal Bikes a Girona i a la Penya Ciclista Nicky's de Terrassa, abans de marxar a Osca. “Em van veure que ho feia bé. I el director, Guillermo Tomás, es va posar en contacte amb mi per fitxar-me”, explica sobre l'arribada a La Magia, per fer-hi els dos anys de júnior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)