Internacional

CRISTIAN BROCCHI

“És un escollit, però també ha evolucionat”

Format també al Milan com a futbolista, Cristian Brocchi (Milà, 1976) ha acompanyat el creixement de Locatelli en les categories inferiors del club i, quan el van nomenar tècnic del primer equip l'any passat, no va dubtar a fer-lo debutar.

Recorda la primera vegada que el va veure?
Ràpidament vaig veure que tenia un potencial enorme, però això ho veia tothom. El més important són els passos que ha aconseguit fer al llarg dels últims anys i que li han permès evolucionar molt. Per mi ha estat un plaer veure'l créixer i donar-li consells que espero que li puguin ser útils. Vaig tenir la sort que ell sap escoltar.
Compra les comparacions amb Pirlo?
No, Andrea és únic en la seva manera d'entendre el joc. Però Loca té una grandíssima qualitat tècnica, una visió extraordinària del joc, utilitza la dreta i l'esquerra de manera natural i en les últimes temporades ha millorat la seva intensitat en el joc. És un futbolista modern, que sap administrar el joc, però quan cal també hi posa caràcter i personalitat.
A Itàlia l'apel·latiu més repetit per definir-lo és predestinat...
Sí, però de predestinats, n'hi ha molts, i després hi ha els que arriben i els que no. Perquè a les dots naturals de cadascú és important incorporar-hi coses. Locatelli és un escollit per les seves condicions tècniques, però en l'últim any ha incorporat un gran nervi competitiu i una cultura per l'entrenament, per fer-ho cada dia al 100%, que li han donat aquesta empenta per arribar al primer equip
En una època convulsa a Milà, no és més difícil per a joves com ell o Donnarumma tenir calma?
En els últims anys, més enllà del que estigui passant al primer equip, al Milan s'està treballant d'una manera diferent. No es pondera tant el resultat com sí l'evolució del futbolista. S'està ensenyant a jugar un futbol en què no és tan important guanyar sinó com fer-ho. L'objectiu en les categories de base és ensenyar els nois a pensar, a entendre circumstàncies diferents, perquè al final, l'objectiu últim és que els jugadors acabin jugant a San Siro. Tinc la impressió que la metodologia que està adoptant el Milan darrerament garanteix aquest creixement.
Veure nois del planter brillant a San Siro pot retornar l'orgull al poble ‘rossonero'?
Sempre he dit que en aquest moment en què el club no ha pogut competir en l'aspecte econòmic amb la resta, havia de seguir el mateix punt de partida que aquell Milan que va guanyar tantes coses amb Baresi, Maldini, Costacurta i Albertini. Des de la base es pot construir un equip campió i jugadors com Donnarumma, Calabria o el mateix Locatelli poden reconciliar el Milan amb la seva història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)