Barça

futbol

Pilota d'Or

Quatre fixos i dos absents

Pilota d'Or. Iniesta, Messi, Neymar i Luis Suárez són els jugadors del Barça que aspiren al guardó de ‘France Football', que torna a ignorar les grans temporades de Busquets i Piqué

Ja ha començat una de les èpoques que ja s'ha convertit en un clàssic de la temporada: el compte enrere cap a la Pilota d'Or. Ahir, la revista francesa France Football va anunciar els trenta finalistes. Enguany, el Barça estarà representat per quatre futbolistes: Andrés Iniesta, Leo Messi, Neymar i Luis Suárez. L'argentí torna a partir com a favorit per endur-se el guardó, després d'haver estat un dels artífex dels títols de lliga i copa que va guanyar el Barça i ser un dels jugadors més importants en aquest inici de curs. Tot aquests mèrits, a més del d'haver arribat a la final de la copa Amèrica, li podrien servir per aconseguir la seva sisena Pilota d'Or.

El de Rosario està molt ben acompanyat en la llista, amb Suárez, Neymar i Iniesta, que ja no podrà jugar fins després de l'entrega del guardó, però que ja va fer mèrits suficients per constar entre els 30 millors del món. La llista de France Football, però, té també grans absències, com Sergio Busquets i Gerard Piqué. Els blaugrana, que no van fer un bon paper en l'Eurocopa, no han vist recompensada la seva qualitat i la seva aportació al joc del Barça. El de Badia, de fet, encara no ha estat inclòs mai en la llista de finalistes de la Pilota d'Or, tot i ser una peça clau des de fa anys al Barça i a la selecció espanyola.

Cristiano i cinc més

El gran rival de Messi serà, un any més, Cristiano Ronaldo. El portuguès va guanyar la Champions amb el Madrid i l'Eurocopa amb Portugal, tot i que no ha començat la temporada al seu millor nivell. El club blanc, a més de Cristiano, està representat per Bale, Kross, Modric, Pepe i Ramos. Per la seva banda, tres jugadors de l'Atlético opten al guardó: Diego Godín, Antoine Griezmann i Koke.

Recuperen el format

El trencament de relacions entre la FIFA i France Football ha provocat el retorn als orígens sis anys després, i per això, els criteris de la Pilota d'Or han canviat. Ara ja no se celebrarà una gala a principi d'any amb els tres finalistes, sinó que la revista anunciarà el guanyador en l'edició del 13 de desembre. A més, ja no votaran els entrenadors i capitans de les seleccions, sinó que tornaran a ser els periodistes d'arreu del món –corresponsals de la revista francesa– els que designaran el guanyador.

MESSI

L'argentí aspira a la seva sisena Pilota d'Or havent guanyat la lliga i la copa

BUSQUETS

El de Badia torna a ser una de les absències més sonades de la llista dels millors
Sergio Agüero
Man. City
P.E. Aubameyang
Dortmund
Gareth Bale
Real Madrid
Gianluigi Buffon
Juventus
Cristiano Ronaldo
Real Madrid
Kevin de Bruyne
Man. City
Paulo Dybala
Juventus
Diego Godín
Atlético
Antoine Griezmann
Atlético
Gonzalo Higuaín
Juventus
Z. Ibrahimovic
Man. United
ANDRÉS INIESTA
FC Barcelona
Koke
Atlético
Toni Kross
Real Madrid
Robert Lewandowski
Bayern
Hugo Lloris
Tottenham
Riyad Mahrez
Leicester
LEO MESSI
FC Barcelona
Luka Modric
Real Madrid
Thomas Müller
Bayern
Manuel Neuer
Bayern
NEYMAR
FC Barcelona
Dimitri Payet
West Ham
Pepe
Real Madrid
Paul Pogba
Man. United
Rui Patricio
Sporting Portugal
Sergio Ramos
Real Madrid
LUIS SUÁREZ
FC Barcelona
Jamie Vardy
Leicester
Arturo Vidal
Bayern

RONALDO

El portuguès, campió d'Europa amb el Madrid i Portugal, és el gran rival de Messi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)