Barça

El balanç positiu de Robert

Planificació esportiva. El secretari tècnic assegura que tan ell com Luis Enrique estan satisfets amb el rendiment dels fitxatges i revela que les renovacions pendents van pel bon camí

En una entrevista a Barça TV, el secretari tècnic del FC Barcelona, Robert Fernández, va fer un balanç del rendiment dels nous fitxatges del club després d'aquests primers mesos de competició. I aquest va ser molt positiu. Tant ell com Luis Enrique estan satisfets. I això que és plenament conscient que no tenia una tasca fàcil, com és la de millorar una plantilla repleta de figures. “Quan guanyes molts anys no et pots adormir. Volem seguir guanyant títols i s'ha de millorar la plantilla. És molt difícil per no dir impossible. Hem buscat jugadors joves amb recorregut important dins els seus equips, d'adaptació ràpida i amb ganes i il·lusió. Però també mantenir el nucli dur de l'equip”.

De Denis Suárez, va explicar que al veure'l jugar ja es nota que és un jugador amb perfil Barça i en va destacar “les ganes de triomfar” i que “no perd pilotes”. De Samuel Umtiti, que està sorprenent per la seva bona adaptació, es va desfer en elogis. “És un jugador molt seré, tranquil i en una posició de central, que és tan difícil. Al Barça assumeixen moltes responsabilitats perquè són ells els que inicien el joc.I se l'han de jugar en l'un contra un. El central del Barça ha de ser especial”, va assenyalar. De Digne, en va ressaltar la seva professionalitat. “Potser no farà partits excel·lents però seran notables”. També que la seva presència permetrà a Jordi Alba anar molt més descansat. A André Gomes va aconsellar-li que es fixi en Busquets, Rakitic i Iniesta i que canviï una mica el seu joc. “ Ha d'entendre que el nostre futbol és més de combinació, no tan de cavalcades com ell feia. Tècnicament és bo, és fort, diferent als que tenim”, va dir. Amb Paco Alcácer, reconeix que va ser una elecció difícil perquè sempre és complicat trobar un jugador que competeix amb el millor davanter centre del món, Luis Suárez. “Ha d'esperar la seva oportunitat. No ha tingut la sort de cara però el gol li arribarà, que no li entri ansietat”. Per últim, va admetre que Cillesen no va començar “amb bon peu” però va assenyalar que és un porter de clar perfil Barça.

Al marge del rendiment, va valorar molt positivament la seva adaptació al rol que els està atorgant Luis Enrique. Per ell, un factor clau. “Cal un bon grup per guanyar títols perquè molts partits els guanyen els grups. L'altre dia n'és un exemple. Volem jugadors bons però també preparats per assumir el rol de sortir de la banqueta”. Sobreles sortides, va admetre que no estan del tot satisfets amb els minuts que estan tenint els cedits però que són joves “i necessiten temps”. De la marxa de Bravo i Bartra, va explicar que entén els motius pels quals van voler abandonar el club encara que li hagués agradat mantenir un vincle amb el defensa “no vam poder” i que potser pel porter haurien pogut treure més diners.

Finalment, va comentar que ja estan treballant en algunes renovacions -Luis Suárez, Rakitic i Messi- i que van pel bon camí. “El club quan ho cregui convenient ja ho dirà públicament. Tot té un procés però que la gent estigui tranquil·la”.

“La lesió que es va fer Iniesta és un càstig dur”

Robert Fernández va admetre que la lesió d'Iniesta a València “és un càstig dur per l'equip”. Sobre el partit a Mestalla va reconèixer que va ser complicat. “Tenia tots els ingredients per ser un gran partit i així ho va ser. Després de fer un esforç contra el City teníem un partit complicat. València sempre t'exigeix molt”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)