Barça

futbol

Supercopa de Catalunya

Tarragona els esborrona

El Barça i l'Espanyol disputen avui (21.30 h, al Nou Estadi) la segona edició de la supercopa de Catalunya, el primer derbi del curs

La federació catalana, molesta amb la llista Luis Enrique, amb només sis homes del primer equip. A la decisió de l'asturià s'hi suma un Sánchez Flores que diu que se sent poc seduït per la competició

Apagat l'incendi que va generar la trilogia de derbis de la temporada passada, amb agressions, insults i desqualificacions al terreny de joc absolutament recriminables, i amb batussa al túnel de vestidors i pixades fora de test davant els micròfons incloses, avui nou capítol Barça-Espanyol. Primer derbi del curs 2016/17 i primer cara a cara Luis Enrique-Quique Sánchez Flores.

El FC Barcelona i el RCD Espanyol es disputen avui al Nou Estadi la supercopa de Catalunya (21.30 h). Derbi amb voltatge de mínims. Poc o res tindrà a veure segurament el compromís d'aquesta nit a Tarragona amb la tensió i la crispació que va envoltar i generar els tres partits viscuts ara fa deu mesos. El temps ha curat algunes ferides i el context tampoc és el mateix. Tampoc els onzes que presentaran un i altre equip. Certa polèmica en aquest sentit. De la tensió pretèrita viscuda a la gespa al comprensible malestar actual que hi ha als despatxos del carrer Sicília. Malgrat l'intent de la Federació Catalana de Futbol de dotar de valor la supercopa, la llista de convocats de Luis Enrique ha posat aigua al vi. El Barça viatjarà a Tarragona amb només sis futbolistes del primer equip [Masip, Denis, Arda, Alcácer, André Gomes i Mathieu] i se saltarà l'acord previ al qual s'havia arribat fa mesos entre totes les parts i a través del qual la FCF pretenia garantir una major representació de la primera plantilla dels dos equips. La decisió no ha agradat gens a la federació catalana. De portes en fora, pura diplomàcia; de portes endins, malestar. El president, Andreu Subies, en declaracions al programa Tot Costa de Catalunya Ràdio, es va mostrar ahir al vespre resignat per tot plegat, però tampoc va voler afegir més llenya al foc. Les fonts consultades per aquest diari dins la mateixa FCF, però, van deixar palès un profund malestar. Subies, de fet, va trucar al director d'esports professionals del FC Barcelona, Albert Soler, per demanar explicacions i el club blaugrana es va justificar al·legant que la decisió final s'havia pres per una qüestió exclusivament tècnica. La possibilitat de suspendre el partit fins i tot va arribar a planar, però finalment la FCF va decidir que el partit s'acabi jugant. Hi haurà futbol.

Luis Enrique, lícit, ha prioritzat els interessos esportius de l'equip. L'asturià ha donat festa fins dijous a deu futbolistes del primer equip i ha fet una convocatòria de mínims, condicionada també per les moltíssimes baixes per lesió que té el Barça. Amb Iniesta, Piqué, Alba, Rafinha, Aleix i Cillessen a la infermeria, el tècnic ha apostat per no córrer riscos innecessaris. El seu homòleg a la banqueta entén la decisió. Quique Sánchez Flores, com Subies, no va posar tampoc més benzina al foc: “Segur que deuen estar dins del reglament. Si tenen lesions deu estar previst. Tenen de sis a vuit baixes del primer equip. Entenc que mirin pel seu futur i per portar bé aquestes situacions. Prioritzen. És lògic i normal”, va dir. D'avivar el foc ja se'n va ocupar l'expresident de l'Espanyol, Joan Collet, en declaracions a El Món a RAC1: “Intentem fer país. De quina manera? El Barça sempre ha menyspreat aquesta competició. Ara i en tots els seus formats. Sempre han anat a jugar amb un equip ple de suplents.” Veritat a mitges. És cert que en alguna ocasió el Barça va jugar la copa Catalunya amb un equip ple de futbolistes del filial, però també és cert que el 2014, en la primera edició de la supercopa de Catalunya, el Barça va presentar un onze digníssim. Mala memòria de l'exmandatari del club blanc-i-blau. Piqué, Bartra, Jordi Alba, Sergi Roberto, Rafinha, Pedro i Luis Suárez [també Masip, Munir, Adriano, Samper] estaven en l'onze que va presentar el Barça fa dos anys a Montilivi contra l'Espanyol, en un partit en què també hi van participar homes com Rakitic i Xavi.

La llista del Barça estarà en aquesta ocasió completada per dotze jugadors del planter: el porter José Suárez, Mújica, Nili, Marlon, Moisés, Martínez, Sarsanedas, Aleñà, Alfaro, Gumbau, Carbonell i Sergi Palència, que va substituir a última hora un Aleix Vidal que ahir es va entrenar amb aparent normalitat, però que va caure finalment de la llista per unes suposades molèsties a l'adductor. A l'Espanyol, Quique s'emporta només tres noms del filial: Marc Roca, Aarón Martín i Óscar Melendo, que debutarà amb tota probabilitat amb el primer equip. Piatti i Hernán Pérez són els dos únics homes que cauen respecte a la llista de l'últim partit del club periquito contra l'Eibar a Cornellà-el Prat.

Descans general en clau Barça i moltes rotacions també a l'Espanyol. Els partits contra el Granada, dissabte al Camp Nou (21.30 h), i contra el Betis, diumenge al Villamarín (18.30 h), condicionen, lògicament, el primer derbi de la temporada. La lliga pesa.

LLISTA DEL BARÇA

Masip, Denis, Arda, Alcácer, Gomes i Mathieu, els sis únics del primer equip

LLISTA DE L'ESPANYOL

Marc Roca, Aarón Martín i Óscar Melendo, els tres únics del filial blanc-i-blau

Sánchez Flores: “No estic enamorat del format”

A diferència de Luis Enrique, Quique Sánchez Flores sí que va parlar ahir en roda de premsa. El tècnic blanc-i-blau, es va mostrar crític amb l'actual format de la supercopa catalana: “No estic enamorat del format ni d'una competició que en principi es juga amb els suplents i els jugadors del filial. Si jo no n'estic enamorat, suposo que els aficionats, tampoc.” “Sabem que a la nostra afició sempre li agrada guanyar el Barcelona, però és el que és, tampoc cal magnificar res. És una competició que va canviant formats i li donarem el seu valor”, va afegir Quique.

En l'únic precedent, a Montilivi el 2014, títol per al Barça

La d'avui serà tot just la segona edició de la supercopa de Catalunya, després del parèntesi del 2015. En la primera edició, el Barça de Luis Enrique va guanyar el títol en la tanda de penals, en un partit disputat a Montilivi (Girona). Gerard Piqué va avançar el Barça i Arbilla va empatar per a l'Espanyol en un derbi que va acabar 1-1. Xavi, Halilovic, Grimaldo i Rakitic van ser els blaugrana que van encertar des dels onze metres, en una tanda que es va resoldre 4-2. Aquell va ser el segon partit oficial de Suárez amb el Barça després de debutar al Bernabéu pocs dies abans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)