Barça

Farsa a València

El Barça, tot i guanyar l'última lliga, va ser maltractat en la gala que distingia els millors del campionat passat, i que va premiar sobretot l'Atlético

Leo Messi va rebre el premi a millor davanter, i Luis Suárez, el de millor no europeu

Poc més de 48 hores després de sumar tres punts d'or a Mestalla, i rebre de valent de part dels jugadors rivals –alguns, com Neymar, també de l'afició valencianista, que li va llançar una ampolla–, el Barça tornava a estar present a València, aquest cop per assistir a la gala de la LFP, que distingeix els millors protagonistes del campionat passat. I sorprenentment, a diferència de fa un any, els blaugrana no només no van ser recompensats com s'esperava, sinó que van ser maltractats i gairebé oblidats, en benefici de l'Atlético de Madrid, el gran dominador de la cerimònia celebrada al Palau de Congressos de la capital del Túria, amb fins a cinc guardons guanyats de nou possibles. Per part blaugrana, només dos, que van ser per a Leo Messi i Luis Suárez.

El crac argentí va obtenir el premi a millor davanter de la lliga, un dels que s'atorgava segons les votacions dels capitans de tots els equips, i que va recollir Carles Rexach. L'uruguaià, per la seva banda, va guanyar el premi La Liga World Player, escollit pels internautes, i que serveix per guardonar el millor jugador no europeu. Robert el va recollir per ell. I aquí es van acabar els premis per al Barça. S'esperava que el de millor jugador fos per a Messi o Suárez, però va ser per al davanter de l'Atlético de Madrid Antoine Griezmann, gran triomfador de la nit.

Luis Enrique, tot i haver guanyat la lliga i la copa, no va estar ni nominat entre els tres millors entrenadors. Un premi que es va endur el tècnic de l'Atlético, Diego Pablo Simeone, al davant de Marcelino i Berizzo. No van ser les úniques categories sense cap blaugrana entre els tres finalistes. En el premi a millor defensa, per exemple, els candidats van ser els madridistes Sergio Ramos i Marcelo i el colchonero Godín, que va ser el guanyador. El millor migcampista –aquí sí que Busquets va estar entre els nominats–, va ser el madridista Luka Modric.

Cap jugador present

Ni Luis Enrique ni tampoc cap jugador blaugrana van assistir a la gala. El Barça, però, sí que va tenir una àmplia representació institucional, ja que a banda del president, Josep Maria Bartomeu, que va rebre de mans de Javier Tebas, president de la LFP, el trofeu de campió de la lliga 2015/16, també van viatjar a València el vicepresident esportiu, Jordi Mestre; el directiu Javier Bordas; el nou director executiu, Òscar Grau; el director de l'àrea d'esports professionals, Albert Soler; el director de l'àrea de futbol, Raül Sanllehí; el secretari tècnic, Robert Fernández, a més del portaveu, Josep Vives, i els assessors Ariedo Braida, Carles Rexach i Josep Maria Fusté.

La Liga Santander MILLOR PORTER
Jan Oblak (Atlético)
MILLOR DEFENSA
Diego Godín (Atlético)
MILLOR MIGCAMPISTA
Luka Modric (R.Madrid)
MILLOR DAVANTER
Leo Messi (Barça)
MILLOR ENTRENADOR
Diego Pablo Simeone (Atlético)
MILLOR JUGADOR
Antoine Griezmann (Atlético)
JUGADOR REVELACIÓ
Marco Asensio (Espanyol)
LA LIGA WORLD PLAYER
Luis Suárez (Barça)
JUGADOR 5 ESTRELLES
Antoine Griezmann (Atlético)
La Liga 123 MILLOR PORTER
Isaac Becerra (Girona)
MILLOR DEFENSA
Florian Lejeune (Girona)
MILLOR MIGCAMPISTA
José Campaña (Alcorcón)
MILLOR DAVANTER
Sergio León (Elx)
JUGADOR REVELACIÓ
José Naranjo (Nàstic)
LA LIGA WORLD PLAYER
A. Szymanowski (Leganés)
MILLOR ENTRENADOR
Asier Garitano (Leganés)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)