Internacional

El futbol diu adéu a ‘O Capitão'

Futbol internacional. Carlos Alberto Torres, capità i integrant de la selecció brasilera que va assolir el tricampionat mundial a Mèxic el 1970, va morir ahir víctima d'un infart fulminant

El futbol va perdre ahir un dels seus referents històrics. Carlos Alberto Torres (Rio de Janeiro, 1944), el llegendari capità de l'històric Brasil que va guanyar el Mundial de Mèxic del 1970, va morir ahir als 72 anys després d'un infart fulminant. La notícia, anunciada pel canal SporTV, en què l'exjugador brasiler treballava com a comentarista, va commocionar ràpidament el món del futbol. “Estic trist per la mort del meu amic i germà, el nostre estimat capità, recordant les vegades que vam estar junts en la selecció brasilera, en el Santos i en el Cosmos. Formàvem una parella guanyadora”, expressava Pelé als mitjans brasilers.

Considerat un dels millors laterals drets de la història, Carlos Alberto va ser l'autor d'un dels gols més recordats dels mundials en la final del torneig en què el Brasil de Pelé, Tostão i companyia va derrotar Itàlia. A cinc minuts del final i amb el partit gairebé sentenciat, la seleçao lligaria el títol mundial sobre la gespa de l'estadi Azteca amb una jugada que posteriorment acabaria definint el concepte del futbol total. Amb una mentalitat ofensiva que causava estralls entre els seus marcadors, Carlos Alberto aprofitaria un toc suau i elegant de Pelé després d'una acció col·lectiva digna d'una obra d'art per superar Albertosi amb un potentíssim xut creuat inabastable per al porter italià. Ídol del Fluminense, Botafogo, Flamengo, Santos i del New York Cosmos de Pelé i Beckembauer, aquella acció acabaria de consagrar un futbolista que per a molts va ser considerat l'inventor de la posició tal com es coneix en l'actualitat, a causa de les seves constants pujades i baixades per la banda i al seu talent innat en atac. “Mai estem preparats per a aquest moment, i encara menys tant de sobte. Carlos Alberto va ser un dels laterals drets més grans de la història del futbol, un líder en tots els equips en què va jugar”, va explicar l'exseleccionador Carlos Alberto Parreira, de qui destaca també el seu comportament dins i fora del camp. “Era un home amb una gran personalitat i que no tenia objeccions a expressar els seus sentiments i les seves idees”.

Un gest etern

El mateix dia de la final, O Capitão –així el coneixien de manera afectuosa els seus amics i admiradors–, també va crear escola en besar el trofeu Jules Rimet abans d'alçar-lo per sobre del seu cap. Un gest emotiu que des d'aleshores no ha deixat de repetir-se arreu del planeta. “Besar el trofeu va ser una cosa instintiva. Aquell dia vaig saber que havia estat el primer a fer-ho”, va dir Carlos Alberto al lloc web de la FIFA.

Ell no era un capità qualsevol, era el capità. Tothom hi perd una mica amb la mort de Carlos Alberto
Gérson de Oliveira
EXJUGADOR DEL BRASIL DELS 70
Quan vaig rebre la noticia vaig quedar-me paralitzat. Era un crac i el millor capità que he tingut
Clodoaldo Tavares
exjugador del brasil
Va ser un dels laterals drets més grans de la història del futbol i un líder arreu on va jugar
Carlos Alberto Parreira
exseleccionador del brasil
Va ser un exemple de força i lideratge. Lamento la mort del capità del tricampionat
Michel Temer
president del brasil
Estic profundament trist per la mort del meu amic i germà. Érem una parella guanyadora
Pelé
exjugador del brasil
El que Beckenbauer representava per a Alemanya o Moore per a Anglaterra, ell ho era per al Brasil
Paulo César Cajú
exjugador del brasil dels 70
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)