Ciclisme

Girona celebra l'arribada de la Sea Otter el 2017

Ciclisme. L'Ajuntament, la Diputació i la Generalitat consideren que l'arribada del festival californià, que es farà del 2 al 4 de juny, enfortirà Girona com a destinació europea

El director de la Sea Otter Europe, Oriol Sallent, va fer ahir a Girona una primera presentació d'aquest festival de ciclisme, que es farà a Fontajau del 2 al 4 de juny del 2017 i que ha de marcar “un abans i un després” del ciclisme, com a esport i com a sector industrial, a les comarques gironines. En l'acte el van acompanyar Glòria Planas (Ajuntament), Ramon Ramos (Diputació) i Pep Pujols (Generalitat), representants de les institucions que finançaran 140.000 dels 500.000 euros que costarà portar a la ciutat i a Europa el festival de ciclisme més conegut als Estats Units i que fa 25 anys que es fa al circuit de Laguna Seca, a Califòrnia. En cada edició es reuneixen uns 10.000 esportistes i més de 65.000 amants de la bicicleta.

Sallent va concretar algunes de les activitats que tindran lloc a Fontajau: una copa catalana de BTT puntuable per a l'UCI –per primer cop se'n farà una a Girona–, una marató de BTT, una contrarellotge, una prova de trial, una cita per als amants del cicloturisme i proves per al ciclisme infantil. “Quan ens vam acostar als organitzadors de la Sea Otter ells van veure una oportunitat per expandir-se a Europa i Girona i el seu entorn ofereix els atractius necessaris, a banda de l'experiència d'una empresa com Ocisport”, va assenyalar el director, que admet que amb aquesta cita s'estan “obrint totes les portes” perquè comercialment les empreses puguin tenir un espai idoni per fer negoci.

La Sea Otter Europa substitueix definitivament la fira del ciclisme que es va fer per primer cop a Girona el 2015 i que havia de tenir continuïtat aquest any. El pavelló de Fontajau serà la principal zona d'exposició i mostra de productes relacionats amb el sector del ciclisme, mentre que als espais exteriors hi haurà les sortides i arribades de les diferents curses i activitats lúdiques.

Ramos va recordar que la Sea Otter s'afegirà al potencial turístic que ja tenen les comarques gironines, i va avançar que el 2017 serà l'any del cicloturisme. “Tenim les vies verdes, les rutes cicloturistes, els centres de BTT i les competicions; crec que amb aquesta fira ens situarem a Europa com una de les primeres destinacions.”

Pujols, per la seva banda, va demanar als clubs i als federats (2.500) que també s'impliquin en la Sea Otter per fer-la encara més vistosa i gran. També va recordar que en la vessant competitiva continuen apareixent figures a les comarques gironines, com ara Aleix Jaime i Jofre Cullell.

Plana va remarcar que el sector del ciclisme és una indústria en expansió i que ha de ser un dels “eixos econòmics de la ciutat”. “És una realitat integrada a la ciutat, hi tenim molts professionals, estem reconeguts com a destinació turística esportiva i som una icona europea; tot això es veurà incrementat gràcies a la Sea Otter.”

LA FIRA

Combinarà espais per a l'exposició de productes i la celebració de grans proves
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)