Barça

El camí més dur

El Barça s'enfrontarà amb el Milan per un lloc en les semifinals contra el vencedor del Benfica-Chelsea. La tornada serà al Camp Nou

Els de Mourinho jugaran contra l'APOEL de Nicòsia i, si es classifiquen, contra el Bayern de Munic o l'Olympique de Marsella

Només es produirà si els dos equips arriben a la final

Tant a quarts com a semifinals la tornada es jugarà a l'estadi

La fortuna va ser esquiva al FC Barcelona en el sorteig de la lliga de campions d'ahir a Nyon. El camí que ha de dur els blaugrana a la final de Munic del 19 de maig no és gens planer. Més aviat al contrari. Fa pujada i serà dur. La cinquena orelluda s'haurà de suar. Malgrat tot, el Barça continua sent un dels grans favorits i de ben segur que existeix més preocupació entre els rivals del seu quadre. L'acte va començar amb el bonic gest de Gianni Infantino, secretari general de la UEFA, que va desitjar una ràpida recuperació a Éric Abidal i també recordant les víctimes de l'autobús accidentat aquesta setmana a Suïssa i que s'ha cobrat 28 vides, 22 de nens.

El primer escull per arribar a l'Allianz Arena serà el Milan, precisament el rival que Pep Guardiola volia evitar en els quarts de final. No només perquè el considera un dels equips històrics d'Europa, sinó perquè ja s'hi ha enfrontat aquesta temporada en la primera fase (2-2 a casa i 2-3 a fora) i prefereix jugar contra equips amb els quals no s'hagi vist les cares. El partit d'anada es jugarà a San Siro el 28 de març i, com ja va passar el 2010, el viatge podria tenir algun contratemps. Aquest cop no és un volcà, sinó la vaga general prevista per al dia 29 a l'Estat espanyol i que podria retardar el retorn de l'expedició a Barcelona. En aquest partit no podrà participar per sanció Van Bommel, un dels quatre exblaugrana que hi ha en el conjunt italià. La resta són Ibrahimovic, absent en el duel a l'estadi en la lligueta, Zambrotta i Maxi López.

En l'aspecte en que sí que va estar afortunat el Barça va ser en l'ordre dels partits en les eliminatòries. Tant en els quarts de final com en la semifinal tindrà la tornada al Camp Nou, que ja se sap com respon en les nits europees. Si el 3 d'abril els de Guardiola eliminen el Milan es trobaran amb el vencedor de l'aparellament Benfica-Chelsea. Els anglesos, en principi, són els favorits, però els portuguesos, que ja van quedar primers del seu grup, poden aprofitar el baix moment i la irregularitat del Chelsea, ara a les mans de Di Matteo. En qualsevol cas, cap dels dos equips són desconeguts per al Barça, perquè en els últims anys s'hi han enfrontat en la màxima competició continental.

Clàssic, només en la final

La fortuna, per contra, sí que va somriure al Real Madrid, que va quedar emparellat amb l'autèntic caramel del sorteig, l'APOEL de Nicòsia. Una eliminatòria que no s'ha produït mai i que permetrà als de Mourinho no tenir el mateix desgast que el Barça. Si no hi ha miracle xipriota, en les semifinals els madridistes es toparan amb el guanyador de l'Olympique de Marsella-Bayern de Munic. Els bavaresos, els amfitrions de la final, somien a aixecar a casa la que seria la seva cinquena Champions. Una hipotètica semifinal contra el Real Madrid també seria un dels clàssics europeus de les últimes temporades. Com el Barça, el Madrid també tindrà la tornada de quarts i la possible de semifinals al Bernabéu.

Així doncs, el clàssic de Champions entre el Barça i el Real Madrid només es produirà en una hipotètica final, que sí que es podria considerar l'enfrontament del mil·lenni.

Guardiola: “Serà una eliminatòria complicada però també bonica”

Pep Guardiola no volia topar-se amb el Milan en els quarts de final perquè ja s'hi ha enfrontat aquesta temporada i perquè considera que és un gran equip. “Ha tocat el Milan, un dels més grans equips de tota la història d'Europa, i que té uns jugadors fantàstics. Serà una eliminatòria complicadíssima i, a la vegada, molt maca”, va afirmar. El tècnic va assegurar que per arribar a semifinals necessitaran l'ajuda “de tots” i va encoratjar l'afició de cara al duel del 3 d'abril al Camp Nou. “Seran uns quarts terriblement durs, perquè el Milan és un equip molt fort en tots els sentits. Que la gent es posi les piles per a la tornada de quarts, perquè necessitarem moltíssim que vinguin a animar-nos”, va reclamar. Guardiola no pensa en una hipotètica final contra el Real Madrid. “Ni tan sols puc pensar en la semifinal. És impossible pensar en la final.” També va recordar que el seu equip, que amb ell a la banqueta ja ha aixecat dues Champions, se les ha hagut de treballar. “Sempre que hem estat campions ens ho hem guanyat. Som els campions d'Europa i per tornar-ho a ser haurem de superar els millors”, va recordar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)