Barça

En el millor moment

El Barça disputa avui els quarts de final de la lliga de campions després d'acumular nou victòries consecutives i de reenganxar-se a la lliga

El màxim golejador de la competició, amb dotze gols, n'ha marcat divuit en els últims vuit partits que ha jugat i en vol més

Quatre partits li queden al Barça per arribar a la final de Munic. Avui, a San Siro i contra el Milan, busca que el primer es decanti a favor seu, com ja va passar aquesta mateixa temporada en la fase de grups de la Champions (2-3). Seria una magnífica manera de començar aquests quarts de final i posar un peu en les semifinals, eliminatòria en què el Barça ja és un habitual, ja que hi ha arribat en les últimes quatre temporades, i en què no vol faltar aquest curs. Ho tindrà difícil perquè el rival mereix tots els elogis possibles. Per història, per passat, però també per present. El Milan acumula set copes d'Europa. No guanya la competició des del 2007, però passa un moment dolç aquest curs amb Massimiliano Allegri. Acaba de ser eliminat de la copa italiana pel Juventus, però és líder de la Serie A amb quatre punts d'avantatge respecte a l'equip de Torí. El seu bon moment el lidera l'exblaugrana Zlatan Ibrahimovic, màxim golejador del campionat domèstic amb 22 gols i amb un interès especial per jugar aquesta eliminatòria després de no haver sortit bé del Barça. Només hi va estar un curs. Temps suficient perquè a tothom li quedés clar a can Barça que és un extraordinari jugador, un golejador excel·lent, però també que el seu ego el perd. Perquè rendeixi, l'equip ha de jugar per a ell. I el Barça jugava, juga i jugarà per a Messi. El suec no ho va entendre, va perdre protagonisme i Pep Guardiola es va desfer d'ell, fet que li va suposar haver d'escoltar innumerables desqualificacions per part de l'atacant des de llavors. Ibrahimovic, per ganes i per qualitat, serà el principal perill avui del Milan, que també és cert que arriba a aquest partit amb baixes importants en la seva formació. Un altre exblaugrana, Van Bommel, està sancionat. Altres futbolistes importants es perdran el partit per lesió. Pato i Thiago Silva, els més importants. Els dos van fer els gols que van servir al Milan per empatar (2-2) en la fase de grups al Camp Nou.

Pel que fa al Barça, l'equip de Guardiola arriba a aquesta eliminatòria en el millor moment de la temporada. Fa setmanes que s'han acabat els dubtes i els blaugrana acumulen nou victòries consecutives des d'aquella dolorosa derrota a Pamplona, victòries que li han permès avançar en la competició i reenganxar-se a la lliga. Tot el grup ha estat partícip d'aquesta bona sèrie, però Messi ha destacat per sobre de tots. Ha marcat en tots aquests partits menys en un (no el va jugar) i acumula divuit gols en els últims vuit partits que ha disputat. És el màxim golejador de la lliga (35) i també de la Champions (12) i avui vol tornar a ser protagonista en un dels partits que li agraden. Estarà acompanyat dels artistes que fan del Barça el millor equip del món. No hi serà Villa ni tampoc Abidal, però Guardiola disposa de la resta de genis, amb un Iniesta en gràcia i amb homes com Pedro, Piqué i Alexis, que recuperen la seva millor versió. També amb Xavi, que va descansar contra el Mallorca. El dubte és, sense Abidal ni Adriano, si Puyol jugarà a l'esquerra o apostarà per una defensa de tres com va fer en la fase de grups. Faci el que faci, obtenir un bon resultat és vital per a la tornada.

IBRAHIMOVIC

L'exblaugrana, que ha marcat 22 gols en la lliga, serà la principal amenaça

BAIXES

Allegri tindrà absències importants: Van Bommel, Pato i Thiago Silva

DEFENSA

Puyol hauria de ser el lateral esquerre, però no es descarta una defensa de tres

Messi busca un altre rècord

La setmana passada, Leo Messi es va convertir en el màxim golejador de la història del Barça en competicions oficials superant els 232 gols del mític César. Ja n'acumula 235, l'argentí. Avui, a Milà, podria aconseguir igualar un registre que té des de la temporada 1962/63, precisament, un dels grans del Milan, José Altafini. Messi ha marcat ja 12 gols en la present edició de la lliga de campions i camina cap al seu tercer títol de màxim golejador consecutiu del torneig. Ha igualat el registre de Van Nistelrooy de la temporada 2002/03 amb el Manchester United. L'holandès, amb 12 gols, era el màxim golejador de la competició en un curs en aquest format. De la història és Altafini, que en va fer 14 quan era copa d'Europa.

Zubizarreta: “Tractarem de fer el de sempre, dominar el joc i atacar”

Just abans de marxar cap a Milà, el director esportiu del FC Barcelona, Andoni Zubizarreta, va analitzar el duel d'aquest vespre a San Siro. “El fet d'haver-nos trobat en la fase de grups, ens deu haver ensenyat alguna cosa, als uns i als altres”, va dir. Com de costum, Zubi no va parlar de quin resultat seria bo per al seu equip. “Ni signo ni deixo de signar l'empat. Quan acabi el partit veurem si és un bon resultat o no. El que provarem de fer és el que fem sempre: dominar el joc, la pilota, atacar”, va manifestar.

Sobre les baixes del Milan, en especial la de Thiago Silva, Zubizarreta va opinar que els rossoneri tenen una plantilla prou gran perquè no es notin. De l'exblaugrana Zlatan Ibrahimovic va dir: “És un jugador de molta qualitat que està en un gran equip. En partits com aquest, els jugadors com ell tenen un punt de motivació especial.” D'altra banda, Zubizarreta va valorar molt positivament la temporada que està fent el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)