Barça

Per la cinquena

Si el Barça elimina el Milan estarà per cinquè any consecutiu en les semifinals de la Champions

Xavi no es va entrenar al mateix ritme que els companys, però va entrar en la convocatòria i avui decidiran

L'equip és superior i a l'estadi sempre sol marcar més d'un gol

“Ser-hi per cinquè any seguit és un èxit de molta gent”, creu Pep

De nou, un any més, el Barça de Pep Guardiola es troba al davant de les portes de la història. Traspassar-les només depèn que avui a la nit sigui capaç d'imposar-se a un millorat Milan, que arriba a Barcelona amb una bona dosi de confiança després d'haver estat capaç de mantenir la porteria a zero en el partit d'anada a San Siro. L'empat sense gols els dóna vida i esperança que la gesta d'eliminar els blaugrana al Camp Nou, un feu gairebé inexpugnable, és possible. De fet, l'equip ha mantingut la porteria a zero en 15 dels 24 partits oficials que ha disputat com a local aquesta temporada, malgrat que els italians van ser capaços de fer dos gols en la primera fase.

El Barça, però, ho té tot a favor per engrandir encara més la seva història si aconsegueix classificar-se per cinquena vegada consecutiva per a les semifinals de la lliga de campions. Seria tot un rècord. Per aconseguir-ho, Guardiola disposa de la totalitat de la plantilla amb l'excepció dels lesionats de llarga durada, Villa, Afellay i Fontàs. La nota negativa recau en el dubte de saber si podrà comptar amb el director de joc, Xavi Hernández, que ahir no es va entrenar al mateix ritme que els companys per unes molèsties en un bessó. Tot i això, va entrar en la convocatòria i avui se li faran proves per confirmar si podrà jugar. Per poc que millori, el de Terrassa voldrà ajudar els seus companys en una cita tan vital.

Sense ell, el repte de buscar els espais per connectar amb els davanters en la més que probable defensa del Milan recauria bàsicament en Iniesta i Cesc, que torna després d'uns partits absent. En defensa s'espera la presència d'Alves al lateral dret, els elogiats i en un gran moment de forma Mascherano i Piqué a l'eix, i Puyol a la banda esquerra. Si Xavi es recupera a temps, al mig del camp no hi ha dubtes i el compartirà amb Busquets i Iniesta. A dalt, el ventall d'oportunitats es torna a ampliar. Llevat de Messi, que és indiscutible, per a la resta de places hi ha diverses alternatives. Tenint en compte que la principal fortalesa del Milan és frenar el joc interior per la part central, on Mexes i Nesta fan de murs, Guardiola podria optar per potenciar el joc per la banda amb Alexis i Pedro o Tello. En aquest cas, el sacrificat seria Cesc Fàbregas. Atacar bé i arribar per fora és imprescindible, va recordar ahir el tècnic, però per evitar donar pistes va matisar que tant ho poden fer jugadors fixos com altres que hi caiguin.

El Milan, per la seva banda, se sent còmode atorgant el paper de favorit als blaugrana, però en cap cas ve al Camp Nou a veure què passa. Són conscients que el 0 a 0 és perillós i els italians, que ahir van assajar penals, són uns mestres jugant amb el resultat i amb l'ansietat que pugui tenir el Barça si triga a obrir la llauna. Van Bommel finalment és baixa i ho seguiran fiant gairebé tot a Ibra, segur que extramotivat pel seu retorn, i amb l'opció de Pato, ja recuperat.

UNA FINAL

El Barça arriba a la cita clau contra el Milan en un gran moment de forma i confiança

PACIÈNCIA

El 0 a 0 és un resultat perillós i els blaugrana hauran de millorar l'atac

IBRAHIMOVIC

Controlar-lo i mantenir-lo allunyat de l'àrea de Valdés serà un factor decisiu

16 partits seguits marcant a casa

El Barça és un equip que sempre sol fer més d'un gol. Avui, per tant, és bastant improbable que es repeteixi l'empat a zero que forçaria la pròrroga. El conjunt de Guardiola encadena 16 partits de lliga de campions marcant a casa, on no es queda a zero des del 28 d'abril de l'any 2009, en l'anada de les semifinals contra el Chelsea. En aquests 16 enfrontaments, el Barça ha marcat 47 gols. El màxim realitzador durant el període citat, evidentment, és Leo Messi amb 18 gols: 5 en la 2011/12, 6 en la 2010/11 i 7 en la 2009/10. Els resultats dels precedents més recents avui li valdrien per eliminar el Milan: 5-1 al Xakhtar (2011), 4-1 a l'Arsenal (2010), 4-0 al Bayern (2009) i 1-0 al Schalke 04 (2008).

Hi haurà mosaic al Camp Nou i els jugadors es concentren al Majestic

El FC Barcelona tindrà al seu favor un grandíssim ambient a les grades del Camp Nou. Les entrades s'han exhaurit i l'afició blaugrana té preparat un mosaic per a una nit que ha d'acabar sent màgica i amb el Barça classificat per a les semifinals de la Champions. El lema escollit per a la cita contra el Milan és Sempre junts, i es busca destacar l'agermanament entre l'equip i els seguidors. El formaran 22.000 cartolines a la zona de lateral. Des del club s'ha demanat que, si es pot, s'acudeixi a l'estadi tan aviat com sigui possible per donar suport a l'equip ja des de l'escalfament. D'altra banda, ahir els jugadors ja van quedar concentrats a l'Hotel Majestic del passeig de Gràcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)