Espanyol

Diego López continua el seu idil·li amb l'Espanyol

Imbatible. El porter gallec no sap el que és rebre un gol en blanc-i-blau. Ahir va aconseguir allargar la seva estadística fins als nou partits consecutius. El malefici no es va poder trencar

El 5 de gener del 2008. Aquesta data és quan s'inicia el malefici particular de l'Espanyol amb Diego López, i per extensió, amb el Vila-real. Des de llavors hi ha hagut nou partits entre grocs i blanc-i-blaus. Nou partits a zero a la porteria castellonenca i, sota pals, sempre el gallec de Paradela. El seu idil·li amb l'Espanyol va continuar ahir i els homes de Pochettino no van poder foradar la xarxa groga, característica del Madrigal. Uche va ser qui més a prop va estar de fer-ho amb dues bones aproximacions amb rematades de cap. Raúl Rodríguez va ser el més encertat en aquest capítol. El central va engaltar una pilota en una sortida de córner però el col·legiat va anul·lar el gol per una inexistent falta sobre Diego López. El porter respirava tranquil i els minuts anaven passant i el seu rècord particular continuava caminant irremissiblement de la mateixa manera que la mala sort de l'Espanyol feia el camí invers. Pochettino es va jugar les darreres cartes fent sortir al camp Álvaro Vázquez i Pandiani, però els dos davanters no van gaudir de cap ocasió de gol en un partit que va estar molt travat en els últims compassos. El registre de Diego López no és nou. El Madrigal és un escenari habitualment advers i ens hem de remuntar a la temporada 2003/04 per veure l'única victòria de l'Espanyol en tretze visites al camp de la Plana Baixa. Va ser amb un gol del romanès Claudiu Raducanu en els minuts finals d'aquell partit, recordats per tothom amb la caiguda de la tanca publicitària del Madrigal. Aquell equip estava entrenat per Luis Fernández, que va aconseguir tres punts d'or que els van servir per assolir la permanència a primera divisió. Des de llavors, l'Espanyol no ha tornat a paladejar el sabor de la victòria, i ahir, almenys, es va poder conformar amb un empat que el deixa amb 41 punts i a dos de la zona europea. Tot i això, l'Espanyol se'n va amb la sensació de poder haver esgarrapat el triomf contra un equip que va anar de més a menys. Molt fogós a l'inici però delicat al final. La situació del Vila-real convida a sumar i la de l'Espanyol, a jugar-s'ho tot per estar a Europa. Un trist repartiment de punts que serveix a tots dos equips a mitges per assolir els seus objectius. El triomfador parcial, un cop més, Diego López. Un porter imbatible i gegantí, almenys per l'Espanyol.

MALEFICI CRÒNIC

Des del 5 de gener del 2008 l'Espanyol no li ha fet cap gol a Diego López

EL MADRIGAL

És un territori hostil; només una victòria el 2004, amb gol agònic de Raducanu

GOLS COMPTATS

Els blanc-i-blaus han marcat cinc gols en les seves tretze visites a Vila-real
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)