Internacional

Que no es cansi gaire

Vicente del Bosque dubta si fer jugar Xavi, amb molèsties al soli, en l'últim amistós abans de la concentració per l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna

El combinat espanyol s'enfronta avui amb una Veneçuela que cotitza a l'alça

L'aturada per les seleccions agafa aquesta setmana un format més breu. No es mouen els partits del cap de setmana com en les ocasions anteriors, sinó que els combinats internacionals afronten en un parell de dies l'última tongada de partits amistosos perquè quan es tornin a veure les cares ja serà per preparar la cita de l'europeu 2012 a Polònia i Ucraïna. Espanya intentarà avui millorar la imatge de les últimes aparicions, més que decebedora, i per fer-ho li aniria molt bé poder disposar del cervell privilegiat de Xavi. Vicente del Bosque s'ho està pensant perquè no voldria forçar-lo gaire i patir un disgust en forma de nova lesió avui contra Veneçuela (21.30 hores, TV1). Josep Guardiola i tot el barcelonisme hi estarà molt d'acord. D'entrada, ahir va situar-lo amb els suplents.

S'entrena amb normalitat

Xavi fa setmanes que posa l'ai al cor a l'afició. Que si un all que si una ceba, però la participació del terrassenc en l'últim mes de competició al Barça s'ha mogut sovint en l'apartat testimonial, si bé va ser titular en la victòria de diumenge al Vicente Calderón contra l'Atlético. El migcampista terrassenc va viatjar a la concentració de la selecció espanyola a Màlaga, si bé amb molèsties al soli i el risc d'agreujar-les. Entrant en el moment clau de la temporada, el seleccionador Vicente del Bosque li va donar festa dilluns. Ahir, però, el cervell blaugrana es va exercitar amb normalitat, aparentment al mateix ritme que la resta de companys, tot i que tothom sap que encara no està al cent per cent de les seves possibilitats.

La presència o no de Xavi en l'onze titular aquesta nit contra Veneçuela és el principal interrogant que barrina Vicente del Bosque. El migcampista és clau en l'esquema de la selecció campiona del món i d'Europa. Si hi sumem que la imatge en els darrers amistosos ha estat gairebé pitjor que els resultats obtinguts, s'entén que el seleccionador estatal prefereixi arriscar amb el terrassenc si els metges i el jugador no li recomanen el contrari. L'últim partit va comportar un trist empat, assolit en l'últim instant, contra la debilíssima Costa Rica, així que toca millorar no fos cas que els èxits recents i la triomfal fase de classificació deixi pas als dubtes i la por al cos.

Vicente del Bosque no es va pronunciar gaire sobre la presència o no de Xavi en l'onze titular aquesta nit. El seleccionador va deixar clar que tots els que hi són estan en condicions de jugar, això inclouria el català, si bé va matisar: “Hem de veure que se sent còmode.” Però si hi és, té molts números de participar en l'enfrontament perquè si no, hauria fet com el sevillista Negredo, que arrossegava problemes físics i va preferir quedar-se a casa, sense que Del Bosque convoqués ningú per tapar-ne l'absència. “Jugaran els onze titulars i els sis canvis, així que set es quedaran sense jugar”, va aclarir, justificant que la llista sigui més llarga en un “si aprofitem aquests dies i fem bones relacions, serà molt bo per al futur.”

Sigui amb Xavi a l'onze, com a recurs per a la segona meitat o amb el migcampista de Terrassa contemplant-ho des de la banqueta, la selecció espanyola s'hauria de prendre més seriosament l'enfrontament amb Veneçuela que no pas com va fer-ho en els últims amistosos. Pensar que quan arribin els partits oficials ja es veurà la millor cara dels campions del món és un error. Derrotes, algunes contundents, contra l'Argentina, Portugal i Itàlia, que el trist empat a Costa Rica no va minimitzar. Ans al contrari. Per això s'espera avui a Màlaga una versió més competitiva de l'equip estatal. “Sembla que l'estrena contra Itàlia estigui molt lluny, però la realitat és que està molt a prop. Quan ens en vulguem adonar, estarem immersos ja en competició perquè el temps passa molt ràpid.”

Pedro no, Muniain, sí

El partit també servirà a Del Bosque per seguir de prop jugadors que podrien colar-se a l'Eurocopa. Si el tema més comentat és l'absència de Fernando Torres, que només ha marcat cinc gols en tretze mesos al Chelsea, també hi ha altres baixes, com la de Pedro. El canari va ser una de les grans sorpreses de la convocatòria del mundial de Sud-àfrica, però no passa el seu millor moment al Barça, així que no va ser cridat contra Veneçuela i és el jove Iker Muniain qui n'ocupa el lloc. L'extrem basc tindrà avui minuts i al davant un defensa prou conegut, el seu company d'equip Amorebieta, nascut a Caracas i que fa uns mesos va acceptar jugar amb Veneçuela. El central va ser l'autor del gol que va derrotar l'Argentina en l'últim duel de la vinotinto. L'altre habitual que cau dels plans del seleccionador és el lateral Monreal, malgrat que l'amistós es disputa a Màlaga. El relleva un altre lleó, Iraola. Avui se'ls examinarà.

Per guanyar hem d'intentar treure la pilota a una selecció contra la qual no tenim res a perdre
Tomás Rincón
davanter de veneçuela
Els 23 jugadors de la llista de convocats estan perfectament, fins i tot Xavi, si bé hem de veure que se senti còmode abans de fer-lo jugar
Veneçuela té grans jugadors. Serà un rival complicat perquè ha millorat molt últimament
Santi Cazorla
jugador del màlaga
Fernando Torres? Aquí no hi ha ni rics ni pobres i intentem que els que s'ho mereixen, vinguin
Vicente del Bosque
seleccionador espanyol
No tindria cap mena de problema a disputar les dues competicions, l'Eurocopa i els Jocs
Iker Muniain
DAVANTER DE L'ATHLETIC

Tello exerceix de revulsiu i Álvaro, de bigolejador

La selecció olímpica espanyola va deixar de fer el ronso en la segona meitat per resoldre l'amistós d'ahir contra Egipte. Amb Álvaro Vázquez de titular per la lesió d'Adrián en l'escalfament i el rebombori a Portugal per la convocatòria del tocat Rodrigo, Espanya va oferir una imatge decebedora en la primera part, patint contra un rival visiblement inferior fins al punt que un córner servit en curt va enganxar tothom dormint i Mohsen va marcar de cap. Acte seguit, Mariño es lluïa per evitar el segon. El pas per vestidors i l'entrada de Tello van comportar un revulsiu i aviat va arribar l'empat amb centrada del blaugrana i rematada, en possible fora de joc, del periquito (54'), que tindria dues ocasions més, una rebutjada pel pal, i feia el terce en l'afegit. Enmig, Koke, de penal, feia el 2-1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)